Dinner ♡ Gado gado met pittige pindasaus

Gado gado | Freud and Fries

Helemaal verliefd ben ik geraakt op de Indonesische keuken! Wat een prachtrecepten vind je daar. En nog eens vreselijk gezond ook, zoals deze soort-van-salade met een enorme mix aan groenten en pindasaus om erbij te serveren. Dat hoeft ook helemaal geen pindasaus uit een pakje te zijn (hoewel ook daar niks mis mee is; je moet alleen geen liters en liters over je gerecht kwakken), maar maak eens je eigen heerlijke versie. Deze is nog eens extra pittig door de Surinaamse pindakaas die ik laatst in mijn supermarkt vond.

Binnenkort ga ik overigens op Thaise toer. Nu ik mijn reis naar Thailand EIN-DE-LIJK geboekt heb, wil ik me maar alvast wat graag in deze healthy keuken duiken! Ik heb al eens deze Pad thai gemaakt, geheel volgens eigen (gekke?) recept; wie weet wat er nog meer komen gaat?! Heb jij nog verzoeknummers?

Dit is in ieder geval gado gado en I love it. Heb jij het al eens gemaakt?

Gado gado | Freud and FriesDit recept is geïnspireerd en gebaseerd op de gado gado met pindasaus van Hare Maristeit. Neem ook zeker eens een kijkje op haar blog!

Gado gado met pittige pindasaus
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 23
Wat heb je nodig
  • Allerlei groenten (bijv. broccoli, edamame bonen, sperzieboontjes, wortel, komkommer, courgette, snoeptomaatjes)
  • Pam spray
  • 1 sjalotje (25 gram)
  • 2 knoflookteentjes
  • 300 ml kokosmelk (light)
  • 50 gram pindakaas (ik gebruikte pikante pindakaas van Swiet Moffo uit het buitenlandse schap in de supermarkt, maar je kan bijvoorbeeld ook de naturel pindapasta van Body en Fitshop gebruiken)
  • 30 ml ketjap manis
  • 2 tl sambal oelek (12 gram)
  • 15 gram pindapoeder (bijvoorbeeld deze: pindakaas poeder)
Wat moet je doen
Pittige pindasaus
  1. Spray wat pam spray of andere non-stick spray in een kleine sauspan (of giet er een scheutje olijfolie in) en breng op temperatuur (heet).
  2. Versnipper ondertussen het sjalotje en de knoflookteentjes. Voeg deze toe en bak tot goudbruin.
  3. Giet hier vervolgens de kokosmelk en doe er de pindakaas bij. Meng en laat zo'n 10 minuutjes opstaan zodat het wat in kan dikken.
  4. Haal het pannetje dan van het fornuis en roer de overige ingrediënten er goed doorheen. Je houdt ongeveer 350 ml pindasaus over.
Gado gado
  1. Maak de groenten schoon en snijd de groenten in hapbare stukken en serveer koud of warm (naar eigen voorkeur).
Serving size: 1 Calorieën: 31 Vetten: 2 Koolhydraten: 2 Vezels: 0 Eiwitten: 1
Extra
Macro's voor pindasaus (totale recept):
Kcal: 717; v/k/e/vez: 41g, 57g, 27g, 3g.

Groenten toevoegen naar eigen behoefte.

VOLG FREUD AND FRIES (EN MIJ) OOK OP FACEBOOK OF INSTAGRAM!


Maak ook eens…

Nasi zonder pakjes of zakjes

Homemade nasi | Freud and Fries

Indonesische mosterdkip

Indonesische mosterdkip | Freud and Fries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: