Geroosterde zoete bloemkool

Geroosterde zoete bloemkool | Freud and Fries

Het zal je misschien verrassen, maar wist je dat je bloemkool ook gewoon kunt eten als… bloemkool? Dus geen bloemkoolpizza, geen bloemkoolpuree, geen bloemkoolrijst of als basis voor pompoensoep.

En het is ook echt een plaatje, deze grote bloemkoolkop met krokante korst uit de oven. Misschien een leuk idee voor kerst?

Geroosterde zoete bloemkool | Freud and Fries

Geroosterde zoete bloemkool
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Wat heb je nodig
  • 990 gram (1 stuk) bloemkool
  • 30 gram tamarindepasta
  • 5 ml (1 tl) citroensap
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl kaneel
  • 25 gram geraspte kaas (ik gebruikte jong belegen 30+)
  • 1 el bieslook
Wat moet je doen
  1. Maak de bloemkool schoon, verwijder de bladeren en snijd het onderste deel van de stam zodat het rechtop kan blijven staan.
  2. Meng in een schaaltje de tamarindepasta, citroensap, paprikapoeder en kaneel.
  3. Smeer de bloemkoolkop met een kwastje (of gewoon met je vingers) volledig in met de pasta.
  4. Bestrooi met de geraspte kaas en vervolgens de bieslook.
  5. Doe de bloemkool in een ovenschaal en plaats laag in de oven. Bak in de oven op 180ºC met alleen de bovengril aan, zo'n 40-50 minuten of tot de bloemkool van binnen gaar is.
Serving size: 1 Calorieën: 94 Vetten: 2 Koolhydraten: 51 Vezels: 5 Eiwitten: 5
Extra
Cal: 374; v/k/e/vez: 8g, 204g, 19g, 20g.

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: