Dinner ♡ Protein Flammkuchen met vijgensalade

Protein Flammkuchen | Freud and Fries

Dinner for two.

Kook jij voor mij, dan kook ik voor jou? Ik ben eigenlijk maar een lonely eater. Normaal dek ik de tafel altijd alleen voor mezelf. Ik maak er wel een feestje van, elke keer, maar de enige die ervan geniet ben ik zelf. En natuurlijk de hele Instagram-wereld die ik op de hoogte stel. Dus als je wilt, schuif bij mij aan tafel, ik kook veel liever voor twee.

Zelfs in de tijd dat ik nog samenwoonde, maakte ik vaak alleen mijn eigen avondeten. Klinkt een beetje zielig en dat was het ook, maar dat krijg je als smaken en tijden verschillen. Ik at ook zelden samen met mijn ganggenoten en als ik met vriendinnen at, was dat in een of ander restaurant.

Ik kook zo graag voor twee (of drie of vier) maar het enige eten wat ik voor een ander serveer zijn de Royal Canin-brokjes van mijn katten. Ze zijn er niet minder blij om. Maar ze wachten nooit tot mijn eten ook klaar is, dus zit ik alsnog alleen aan tafel.

Dus af en toe die dinner for two, daar geniet ik van. Dat zijn die speciale momentjes. Zeker wanneer ik dan mag koken en van een pizza een gezondere versie maak, inclusief cottage cheese (want, #cottagecheeseeverything) en dus extra eiwitjes! Dat maakt een dinner for two extra leuk. En laten we eerlijk zijn, ik kán misschien wel beide Flammkuchen op, maar het is verstandiger van niet.

Protein Flammkuchen | Freud and Fries

Protein Flammkuchen | Freud and Fries

Protein Flammkuchen met vijgensalade
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 2
Wat heb je nodig
Flammkuchen
 • 2 pizzabodems
 • 200 gram cottage cheese (light)
 • 1 el gedroogde bieslook
 • Zout en peper naar smaak
 • 100 gram verse spinazie
 • 90 gram (1 stuk, medium) rode ui
 • 100 gram champignons
Vijgensalade
 • 60 gram verse spinazie
 • 20 gram rucola
 • 75 gram (1 stuk) verse vijg
 • 80 gram komkommer
 • 10 gram verse geitenkaas
 • 10 gram hazelnoten
Wat moet je doen
Voor de Flammkuchen
 1. Maal de cottage cheese, bieslook, zout en peper in een kleine keukenmachine of met een staafmixer tot een glad smeersel.
 2. Verdeel dit over de beide pizzabodems.
 3. Wel de spinazie kort in een koekenpan (even kort verhitten en roeren tot de spinaziebladeren wat slinken).
 4. Snijd de ui in ringen en de champignons in plakjes.
 5. Verdeel de gewelde spinazie, de uienringen en plakjes champignon over de pizza's.
 6. Bak de pizza 8-10 minuten in de oven op 200ºC of iets langer tot de uien ook verkleuren.
Voor de vijgensalade
 1. Snijd de vijgen in partjes en vul een schaal met alle ingrediënten voor de salade.
Serving size: 1 Calorieën: 310 Vetten: 8 Koolhydraten: 24 Vezels: 5 Eiwitten: 35
Extra
Flammkuchen:
Cal: 455; v/k/e/vez: 8g, 34g, 61g, 6g.

Vijgensalade:
Cal: 164; v/k/e/vez: 8g, 14g, 8g, 3g.

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


Nog meer lekkers…

Pompoenfrietjes

Geroosterde zoete bloemkool

Geroosterde zoete bloemkool | Freud and Fries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: