Drank ♡ Hot protein cocoa

Hot protein cocoa | Freud and Fries

Tien hele kilometers fietste ik vroeger naar mijn middelbare school. Tien hele kilometers heen en tien hele kilometers terug. Ik weet niet waarom ik het hele kilometers noem – het lijkt me vanzelfsprekend dat het hele kilometers waren – waarschijnlijk omdat het net iets imposanter klinkt. Of het nu regende, waaide of sneeuwde, elke keer stapte ik weer op de fiets om die afstand te maken.

Wanneer het winter was en mijn vingers zelfs in mijn dikke handschoenen bevroren, stond mama thuis te wachten met een mok vol dampende chocolademelk en met geluk een toef slagroom. Of dat vaker dan eenmalig voorkwam, herinner ik me niet meer, wel herinner ik me dat ik vaak tijdens zo’n helse fietstocht ernaar verlangde dat mama me daarmee zou verwelkomen (dus mam, als je dit leest, waarom bleef het bij die ene (?) keer?).

Er gaat niets boven zo’n heerlijk glas warme chocolademelk, recht uit de magnetron, of – nog liever – recht van het fornuis. Deze zelfgemaakte hot protein cocoa met eiwitpoeder maak je in zo’n vijf minuten en ik raad elke moeder aan dit voor haar eiwitbewuste zoon of dochter te maken.


Hot protein cocoa
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 1
Wat heb je nodig
  • 250 ml karnemelk, magere melk of ongezoete amandelmelk
  • 100 ml water
  • 28 gram (1 scoop) chocolade of vanille whey (bijvoorbeeld Impact Whey (My Protein) of Whey Perfection (Body en Fitshop))
  • 12 gram (1½ el) cacao poeder
  • Evt. slagroom (!)
  • Evt. een snufje kaneel
Wat moet je doen
  1. Doe de ingrediënten in een pannetje en meng goed terwijl je het langzaam op middelheet vuur opwarmt, zonder te laten koken.
  2. Voeg eventueel slagroom en/of een snufje kaneel toe.
Serving size: 1 Calorieën: 231 Vetten: 6 Koolhydraten: 14 Vezels: 5 Eiwitten: 30
Extra
Cal: 231; v/k/e/vez: 6g, 14g, 30g, 5g.

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


Check hier voor meer van je favoriete drankjes…

Slanke protein frappuccino

Pink & Green ontbijtshakes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: