Is het mogelijk om vetvrij, suikervrij high protein chocolade ijs te maken?
Als die vraag je midzomer gesteld wordt zit er niet veel anders op. Elk excuus kan overboord: tijd voor ijs! Protein ijs, YES PLEASE!
IJs maken klinkt best moeilijk. Vaak heb je een ijsmachine nodig of je moet om het halfuur roeren. Niet bij dit protein ijs: je maakt het, zet het in de vriezer en haalt het op tijd eruit zodat het wat zachter wordt. Of giet het in ijsvormpjes zodat je een echte chocolade ijslolly hebt!
Of nog makkelijker: eet het direct na het klaarmaken in de vorm van een soft serve!
Je hebt slechts drie ingrediënten (+ ijsblokjes) nodig!
Crush de ijsblokjes tot een fijne poeder in een keukenmachine of blender van goede kwaliteit. Zorg ervoor dat het ijs echt zo klein mogelijk is (anders eindig je met waterige stukjes tussen je ijs).
Voeg de eiwitpoeder, cacaopoeder en melk toe (melk kan iets meer of minder zijn, afhankelijk van eiwitpoeder en aantal ijsblokjes dat je gebruikt). Voeg steeds wat extra melk toe tot het ijs romig begint te worden maar niet zoveel dat het dun wordt.
Je kunt het protein ijs direct serveren of invriezen (eventueel in ijsvormpjes).
Indien je het invriest: plaats het een paar uur (bijvoorbeeld 's nachts) in de vriezer en haal het minimaal een halfuur van tevoren eruit om wat zachter en schepbaar te laten worden.
* Afhankelijk van hoe je het recept verder invult (bijvoorbeeld in ijsvormpjes of juist als soft serve) kun je zelf de porties bepalen. Alles ineens opeten is geen ramp vanwege de lage hoeveelheid calorieën maar je zou het natuurlijk kunnen verdelen in meerdere porties. Ik heb het echt niet gewogen en weet daarom niet hoeveel gram het totaal geeft.
WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: