Vezelrijke kwarktaart: chocolade-kers
Door: 
Prep time: 
Total time: 
Serves: 8
 
Een chocolade-kers combinatie voor de ultieme vezelrijke kwarktaart.
Wat heb je nodig
Bodem
Vulling
Wat moet je doen
  1. Bekleed de bodem van je springvorm met bakpapier.
  2. Doe de Ultra Fine Oats met de ontpitte dadels en kaneel in de keukenmachine en maal fijn.
  3. Voeg vervolgens het water toe tot het een plakkerig en kruimelig geheel is.
  4. Verdeel de kruimels over de bodem van de springvorm en druk aan met een vork. Zet opzij.
  5. Meng yoghurt en kwark in dezelfde keukenmachine (wel even schoonmaken) of in een grote kom.
  6. Zet ongeveer ¾ van de bevroren kersen in een klein pannetje op het fornuis en laat warm worden tot de kersen zacht worden.
  7. Voeg het water en de agar agar toe en roer goed. Het pannetje kan van het fornuis worden gehaald.
  8. Laat iets afkoelen en voeg vervolgens de kersen en agar agar toe aan kwarkvulling. Meng goed.
  9. Schep de vulling over de bodem en druk de overige kersen erin. Strijk de oppervlakte glad met een spatel.
  10. Laat minimaal drie uur opstijven in de koelkast.
  11. Ter decoratie (semi-verplicht): hak de chocolade fijn en strooi over de taart.
Extra
Cal: 1.750; v/k/e: 26g, 217g, 157g. Vezels: 37g.
Voedingswaarde
Serving size: 1 Calorieën: 219 Vetten: 3 Koolhydraten: 27 Vezels: 5 Eiwitten: 20
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/vezelrijke-kwarktaart-chocolade-kers/