Dessert ♡ Peer-stroopwafel kwarkflip

peer-stroopwafel-kwarkflip-freud-and-fries

Ook vroeger, toen ik nog een kleiner meisje was dan ik nu ben, wilde ik nog wel eens de keuken induiken. Terwijl mama het avondeten klaarmaakte, besteedde ik de nodige aandacht aan het nagerecht. Het toetje, zoals wij – en, neem ik aan, velen – dat noemden (het klinkt wat als een Brabants woord, maar waarschijnlijk is het dat niet).

Mijn favoriete recept – en waarschijnlijk ook het enige recept wat ik kon maken – was de vlaflip. Ik geloof dat ik ‘m zelfs uit een kookboekje haalde, creatief als ik destijds al was.

Ik moet bekennen dat mijn kitchen skills met de jaren niet echt veel zijn verbeterd. Hoogstens wat creatiever geworden, vanwaar de vlaflip nu is veranderd in een kwarkflip. Met peer en stroopwafel, ’cause yum.


Peer-stroopwafel kwarkflip
Print
Door:
Prep time:
Total time:
Serves: 4
Wat heb je nodig
Wat moet je doen
  1. Meng in een kommetje de caseïne met het water tot een dikke pasta.
  2. Druppel de Flavdrops erbij en mix nogmaals goed.
  3. Breek de stroopwafels in stukjes en snijd de peer in kleine blokjes. Als je wilt kun je de peer schillen, ik liet zelf de schil eraan.
  4. Verdeel de ingrediënten in laagjes over de glazen. Zelf begon ik met een bodem van stroopwafel, daarop de caseïne pudding, vervolgens wat stukjes peer en nog wat stroopwafel, de kwark en vervolgens als topping een stukje peer en stroopwafel.
Serving size: 1 Calorieën: 194.8 Vetten: 2.8 Koolhydraten: 32.3 Vezels: 0.8 Eiwitten: 67.8
Extra
Totaal, inclusief stroopwafels:
Kcal: 779; v/k/e/vez: 11g, 129g, 271g, 3g.

MEER RECEPTJES? VOLG FREUD AND FRIES (EN MIJ) OOK OP FACEBOOK OF INSTAGRAM!


Dit vind je vast ook lekker…

Dessert for breakfast

Slutty protein cheesecake bar

Slutty protein cheese cake bar | Freud and Fries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: