Niet omdat ik zo enorm enthousiast ben, hoewel er zeker iets is om enthousiast over te zijn – ik bedoel maar, we’re talking about TIRAMISU protein bars here! – maar ik, your drinkt-nooit-koffie kind of girl, ik heb zojuist een paar scheppen koffie naar binnen gewerkt. Jep, scheppen. Gewoon een paar scheppen instant koffie. In bar vorm. En dus sta ik te stuiteren.
Koffiekoffiekoffie.
Is je interesse inmiddels gewekt? Misschien al wel vanaf het moment dat je bovenaan de pagina “tiramisu protein bar” zag staan. Want, wie wil dat nou niet, effing tiramisu in je protein bar! Call me crazy but I did it. En hell yeah, jij ook, zodra je dit recept hebt gelezen. GET INTO THAT KITCHEN.
NU!
N.B.: Schrik vooral niet van de stappen. Dit is geen ingewikkeld recept maar ik wilde het zo duidelijk mogelijk uitschrijven. Eigenlijk is het gewoon: alles mixen, cake bakken, opsnijden, besmeren, in stukken snijden (en eventueel, maar is het zeker waard, wat gesmolten chocolade erover kiepen).
Een heerlijk stuk tiramisu cake maar dan in de vorm van een eiwitreep, dat is wat deze tiramisu protein bar is. Speciaal voor alle koffie-addicts en chocoladeliefhebbers.
7 gram vanille caseïne eiwitpoeder, maar whey eiwitpoeder is ook prima, de vulling is dan iets beter smeerbaar (bijvoorbeeld Impact Whey (My Protein) of Whey Perfection (Body en Fitshop))
Mix de droge ingrediënten samen in een middelgrote kom. Mix ook de natte ingrediënten (eiwit en yoghurt) samen (mogelijk houd je klontjes, dat is niet erg).
Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en meng goed (maar zo kort mogelijk).
Bedek een kleine brownie schaal (14x14) met een stuk bakpapier dat over de randen komt (om later er makkelijk uit te kunnen halen) en spray met non-stick spray. Schep het beslag erin.
Bak 20 minuten in de oven op 160ºC (conventionele oven) of tot een prikker er schoon uit komt.
Maak ondertussen de vulling door de mascarpone en eiwitpoeder goed te mengen.
Laat de cake iets afkoelen buiten de oven maar niet te lang (wanneer de cake nog warm is smelt de mascarpone wat en is het makkelijker te smeren). Snijd horizontaal open. Wees hierbij voorzichtig dat je de cake niet aan de boven- of onderkant opensnijdt!
Verdeel de vulling over de onderkant van de cake en plaats de bovenkant er weer op. Wanneer de vulling door de warmte te veel begint te smelten kun je de cake even in de koelkast plaatsen om weer op te stijven.
Snijd de cake in acht gelijke stukken.
Smelt de chocolade en verdeel over de protein bars. Laat de chocolade opstijven in de koelkast.
Deze vandaag gemaakt!
Ik was alleen te lui (tsja, m’n rustdag vandaag 😉 ) om de blender te pakken (hij staat ook helemaal bovenin de kast!) om havermeel te maken. Ik had daarom high protein amandelmeel gebruikt.
Maar ze zijn gelukt! Echt super, want het smaakt echt stiekem naar tiramisu!
Bedankt voor het recept! 😀 Ik ga ze zeker vaker maken 🙂
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Deze vandaag gemaakt!
Ik was alleen te lui (tsja, m’n rustdag vandaag 😉 ) om de blender te pakken (hij staat ook helemaal bovenin de kast!) om havermeel te maken. Ik had daarom high protein amandelmeel gebruikt.
Maar ze zijn gelukt! Echt super, want het smaakt echt stiekem naar tiramisu!
Bedankt voor het recept! 😀 Ik ga ze zeker vaker maken 🙂
Wat leuk, Cindy, mooi dat ze gelukt zijn! En werkt dus ook met high protein amandelmeel, nice. Fijne zondag! Liefs, Monique
Geweldig klinkt dit!
Hey Saphira, leuk dat je deze gevonden hebt! Zeker eens maken als je de kans hebt. 😉