Laat de dadels minstens een uur weken in een kommetje water (dit water staat los van de 4 eetlepels water in het recept).
Maal ⅔ van de dadels (5½ dadel) met de amandelmeel en de 4 eetlepels water tot een pasta en plaats in de koelkast.
Maal de overige dadels en de andere ingrediënten (op het amandelschaafsel na) tot een deegbal. Het eigeel moet je nog even apart houden omdat je dit later gebruikt.
Maak twee ballen die je uitrolt ter grootte van de taartvorm die je gebruikt (ik gebruikte 24 cm). Als je liever een dikkere korst en vulling wilt kun je beter een kleinere vorm gebruiken (maar waarschijnlijk ook wat extra baktijd rekenen).
Plaats de taartvorm ondersteboven op een lap van het deeg (gelegen op een bakmat) en draai om. Plaats hierop vervolgens de amandelpasta die je apart hebt gezet en vervolgens kun je voorzichtig de tweede laag deeg draperen.
Gebruik een kwastje om de bovenkant in te smeren met het eigeel en strooi het amandelschaafsel er uiteindelijk overheen.
Bak 25 minuten in een voorverwarmde oven op 170ºC (hete lucht). Laat volledig afkoelen alvorens uit de vorm te halen en te serveren.