Protein lange vingers
Door: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 32
 
Deze luchtige en zachte protein lange vingers zijn ideaal als taartbodem of voor een gezondere tiramisu. Maar ook prima om op te snacken!
Wat heb je nodig
Wat moet je doen
  1. Klop het eigeel op in zo'n 4 minuten tot luchtig en lichtgeel.
  2. Klop het eiwit op in zo'n 2-3 minuten tot stijf. Voeg hieraan ook de ⅛ tl zout toe.
  3. Schep het eigeel voorzichtig door het eiwit met een spatel.
  4. Zeef het havermoutmeel en de whey boven het eimengsel en schep er voorzichtig doorheen (doe dit in stappen waarbij je steeds wat meer toevoegt).
  5. Bedek een bakplaat met bakpapier (en spray eventueel met non-stick spray).
  6. Vul een spuitzak met het beslag en spuit langwerpige lijnen (zo'n 32 stuks). De lange vingers zullen nog iets uitzetten en rijzen, houd hier rekening mee!
  7. Verwarm de oven op 180ºC. Bak de lange vingers zo'n 12 minuten tot goudbruin en stevig.
Extra
Cal: 559; v/k/e: 30g, 32g, 55g.
Voedingswaarde
Serving size: 1 Calorieën: 17 Vetten: 1 Koolhydraten: 1 Eiwitten: 2
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/protein-lange-vingers/