Een frisse en gezonde citrus sponge cake waarin het zure van de limoen en citroen gecombineerd wordt met zoete vanille en stevia. Deze sponge cake is vrij van toegevoegde suiker en boter.
Klop het eiwit stijf in een keukenmachine of met een hand-/staafmixer. Voeg halverwege de beide stevia toe.
Klop ook het eigeel even op (hoeft niet zo lang) samen met het citroensap.
Spatel het eigeel en citroensap voorzichtig door het opgeklopte eiwit tot het volledig opgenomen is.
Zeef de droge ingrediënten voor de sponge cake samen en zeef vervolgens boven het eimengsel. Spatel dit er ook voorzichtig doorheen.
Spray je springvormen met non-stick spray en giet dan het beslag in de kleine springvormen (mijne zijn 16 cm doorsnee) en maak glad aan de bovenkant.
Bak gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op 160ºC (hete lucht). Laat volledig afkoelen voordat je de sponge cakes losmaakt zodat ze niet blijven plakken.
Voor de lemon curd
Zie hiervoor de link hierboven.
Voor de botervrije botercrème
Voeg alle ingrediënten samen en klop tot licht en romig.
Voor de citrus sponge cake
Plaats de eerste cake op een bord, bedek deze met ¼-1/3 van de botercrème. Plaats hierover de tweede cake met daarover de lemon curd. Bekleed dan de gehele cake met de overige botercrème. Versier eventueel met wat schijfjes limoen en citroen en wat rasp van beiden.