Zoet ♡ DIY: Makkelijke slanke lemon curd

Slanke lemon curd | Freud and Fries-2

Lemon curd. Dat is nou zo’n recept waarvan het handig is om het achter de hand te hebben. Als topping voor een cheesecake, lekker op een stuk brood of gemengd door een schaaltje yoghurt. Intens zoet en zuur van smaak, ingedikt tot het iets wegheeft van een gelei of jam.

Ik besloot deze lemon curd te maken zonder toegevoegde suikers of boter, gewoon gemaakt met vier ingrediënten, lekker simpel. Deze slanke lemon curd smaakt als de welbekende lemon curd maar dan vetarm en zonder extra suiker toe te voegen.

Lekker in:

Slanke lemon curd | Freud and Fries-2

 

Slanke lemon curd | Freud and Fries-2


DIY: Makkelijke slanke lemon curd
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 1*
Een gezonde en slankere versie van de lemon curd waarbij geen boter of suiker is gebruikt.
Wat heb je nodig
  • 80 ml (1/3 cup) citroensap (ongeveer 1,5 citroen)
  • 1 tl citroenrasp
  • 20 druppels stevia
  • 1 ei
Wat moet je doen
  1. Klop het ei los. Voeg hieraan de sap, rasp en stevia toe en meng goed.
  2. Kook het mengsel vervolgens in een klein pannetje op lage temperatuur tot het goed begint in te dikken (zo'n 10-15 minuten). Blijf steeds goed roeren! Haal van het vuur en roer nog eens goed.
  3. Zet de lemon curd in de koelkast in een bakje of schaaltje en laat volledig afkoelen.
Serving size: 1 Calorieën: 90 Vetten: 4 Koolhydraten: 6 Eiwitten: 6
Extra
Cal: 90; v/k/e: 4g, 6g, 6g.

Geïnspireerd door de lemon curd uit Laura’s BakeryMocht je jouw lemon curd wat minder citroenachtig van smaak willen, gebruik dan 1/4 cup citroensap (60 ml) in plaats van 1/3 cup.

*Dit recept maakt ongeveer 100 gram lemon curd.

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


Ook lekker…

Protella (proteïne Nutella)

Protella- protein Nutella | Freud and Fries

Brownie dip

Chocolate chip cookie dough dip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: