Gemak. Daar houden we van. Simpel, snel én ook nog eens lekker (niet dat het een het ander hoeft uit te sluiten).
Laat dat nou precies zijn waar het idee van de plaattaart vandaan komt. Simpel, snel én lekker. De gemakstaart. Bodem en hatseflats wat fruit erop. Niets mooie rand en pretty ruitjespatroon. Gewoon neergegooid als je kleren op de grond na een avond stappen. Of een opscheplepel van je moeders beste lasagna. Niet mooi wanneer het geserveerd wordt, wel lekker.
Ik ben zelf echt gek op appeltaart. De combinatie appel en kaneel, hnnnnnnggg. Bovendien waren de Goudrenetten in de reclame en dat zijn wat mij betreft de ideale appels voor een appeltaart: zurig en stevig.
Maak de basis voor de gezonde taartbodem (zie link boven) maar voeg aan de droge ingrediënten de extra theelepel kaneel toe en gebruik 105 (15 ml extra) ml ongezoete amandelmelk in plaats van 90 ml.
Wanneer je het deeg uitrolt, maak er dan een rechthoek van 24 x 20 cm van (ongeveer 0,5 cm dik) of de grootte van de bakplaat die je gebruikt. Snijd de restjes eraf om te gebruiken voor de kruimels (ik had zo'n 50 gram deeg voor de kruimels).
Plaats het deeg op de bakplaat.
Was de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd in grove blokjes. (Ik liet de appels ongeschild.)
Hussel de appelblokjes met het kaneel in een middelgrote kom en verspreid de appelvulling over het deeg.
Bak 40 minuten in een voorverwarmde oven op 160ºC (hete lucht). Laat volledig afkoelen en snijdt in stukken.
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: