Deze cheesecake bijvoorbeeld, ik wilde hem maken voor Valentijnsdag maar vergat even dat ik pas dinsdag (the day itself) tijd had om fatsoenlijke foto’s te maken (bij daglicht). En dat ik vervolgens de rest van de dag al genoeg bezig was met andere Valentijn-achtige dingen – so to speak – waardoor ik nooit op tijd het recept kon plaatsen.
Ik had deze cheesecake graag aan mijn ouders voorgeschoteld. De dag voor Valentijn, toen ik de cheesecake had opgemaakt. Maar ik had ook nog geen foto’s, dus ze konden er alleen naar kijken, eraan ruiken en een beetje kwijlen. “Sorry pap, mam, geen taart voor jullie.” Foto’s eerst.
That bloggers’ life. Pas mogen eten wanneer de foto’s klaar zijn.
Betekent nu dus dat er niets anders op zit dan dat ik zelf die hele cheesecake verorber.
Zet alvast een springvorm (18 cm) klaar met bakpapier op de bodem. Ik heb dit zelf niet gedaan maar het kan handig zijn om de springvorm in te sprayen met non-stickspray.
Maal de havermout fijn en meng met de overige ingrediënten voor de bodem.
Kneed tot een geheel, verdeel over de bodem van je springvorm en druk aan met een lepel of je vingers.
Zet de springvorm even in de koelkast om op te stijven (ongeveer een halfuurtje).
Voor de cheesecake
Verwarm de oven tot 160ºC.
Klop ondertussen de cream cheese tot een glad geheel.
Voeg de overige ingrediënten (behalve de verse aardbeien) toe en meng goed.
Giet de inhoud over de bodem in de springvorm.
Bak 60-70 minuten in de oven op het midden/lage rekje. Ik heb na 30 minuten een stuk zilverfolie over mijn cheesecake gedaan om te voorkomen dat deze nog donkerder zou worden. Je wilt het liefst een lichtbruine laag bovenop (alsof het een beetje gekarameliseerd is).
Laat buiten de oven afkoelen; het wordt dan nog wat steviger.
Snijd de aardbeien in stukjes en bedek hiermee de cheesecake.
Hey Amy, eerlijk gezegd vooral omdat ik het gewoon in huis had en wilde uitproberen. Het is een fijne suikervervanger in ieder geval omdat het een vergelijkbare structuur heeft en in tegenstelling tot stevia geen nare bijsmaak. Dank je!
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Hoi hoi
Super recept
Maar hoeveel gr vezels zit er in?
Hey Joyce, dank je! Als het er niet bij staat weet ik het zo niet, je zou het bij MyFitnessPal kunnen invoeren om na te gaan!
Hoi Monique!
Ik ben erg benieuwd naar de reden van jouw keuze voor xylitol?
Lekker recept trouwens!
Hey Amy, eerlijk gezegd vooral omdat ik het gewoon in huis had en wilde uitproberen. Het is een fijne suikervervanger in ieder geval omdat het een vergelijkbare structuur heeft en in tegenstelling tot stevia geen nare bijsmaak. Dank je!