Taart ♡ Strawberry Cheesecake

Strawberry cheesecake | Freud and Fries-1

Ik heb echt een timing van niks.

Deze cheesecake bijvoorbeeld, ik wilde hem maken voor Valentijnsdag maar vergat even dat ik pas dinsdag (the day itself) tijd had om fatsoenlijke foto’s te maken (bij daglicht). En dat ik vervolgens de rest van de dag al genoeg bezig was met andere Valentijn-achtige dingen – so to speak – waardoor ik nooit op tijd het recept kon plaatsen.

Ik had deze cheesecake graag aan mijn ouders voorgeschoteld. De dag voor Valentijn, toen ik de cheesecake had opgemaakt. Maar ik had ook nog geen foto’s, dus ze konden er alleen naar kijken, eraan ruiken en een beetje kwijlen. “Sorry pap, mam, geen taart voor jullie.” Foto’s eerst.

That bloggers’ life. Pas mogen eten wanneer de foto’s klaar zijn.

Betekent nu dus dat er niets anders op zit dan dat ik zelf die hele cheesecake verorber.

Got no probs with that, tho.

Strawberry cheesecake | Freud and Fries-1 Strawberry cheesecake | Freud and Fries-1

Strawberry Cheesecake
4.0 from 1 reviews
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 8
Wat heb je nodig
Bodem
Cheesecake
  • 3 pakjes (600 gram) cream cheese (light)
  • 4 eieren
  • 100 gram xylitol (ik gebruikte deze Xylitol van My Protein)
  • 10-15 druppels Flav Drops (aardbei)
  • Verse aardbeien
Wat moet je doen
Voor de bodem
  1. Zet alvast een springvorm (18 cm) klaar met bakpapier op de bodem. Ik heb dit zelf niet gedaan maar het kan handig zijn om de springvorm in te sprayen met non-stickspray.
  2. Maal de havermout fijn en meng met de overige ingrediënten voor de bodem.
  3. Kneed tot een geheel, verdeel over de bodem van je springvorm en druk aan met een lepel of je vingers.
  4. Zet de springvorm even in de koelkast om op te stijven (ongeveer een halfuurtje).
Voor de cheesecake
  1. Verwarm de oven tot 160ºC.
  2. Klop ondertussen de cream cheese tot een glad geheel.
  3. Voeg de overige ingrediënten (behalve de verse aardbeien) toe en meng goed.
  4. Giet de inhoud over de bodem in de springvorm.
  5. Bak 60-70 minuten in de oven op het midden/lage rekje. Ik heb na 30 minuten een stuk zilverfolie over mijn cheesecake gedaan om te voorkomen dat deze nog donkerder zou worden. Je wilt het liefst een lichtbruine laag bovenop (alsof het een beetje gekarameliseerd is).
  6. Laat buiten de oven afkoelen; het wordt dan nog wat steviger.
  7. Snijd de aardbeien in stukjes en bedek hiermee de cheesecake.
  8. Smakelijk!
Serving size: 1 Calorieën: 220 Vetten: 10 Koolhydraten: 19 Eiwitten: 12
Extra
Totale cheesecake (zonder aardbeien):
Kcal: 1.763; v/k/e: 82g, 152g, 95g.

MEER RECEPTEN? VOLG FREUD AND FRIES OOK OP FACEBOOK OF INSTAGRAM!


Nog meer taart…

Pistache crumble cheesecake

Pistache crumble cheesecake | Freud and Fries

Oreo vezelrijke kwarktaart

Oreo vezelrijke kwarktaart | Freud and Fries

4 reacties op “Taart ♡ Strawberry Cheesecake”

  1. Joyce schreef:

    Hoi hoi

    Super recept
    Maar hoeveel gr vezels zit er in?

  2. Amy schreef:

    Hoi Monique!

    Ik ben erg benieuwd naar de reden van jouw keuze voor xylitol?
    Lekker recept trouwens!

    • Monique schreef:

      Hey Amy, eerlijk gezegd vooral omdat ik het gewoon in huis had en wilde uitproberen. Het is een fijne suikervervanger in ieder geval omdat het een vergelijkbare structuur heeft en in tegenstelling tot stevia geen nare bijsmaak. Dank je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: