Pannenkoek ♡ Gezonde silver dollar pancakes

Gezonde silver dollar pancakes | Freud and Fries

Silver dollar pancakes. Een term die mij eerlijk gezegd nog niet lang bekend is. En dat terwijl ik jaren terug al mijn eerste silver dollar pancake voorgeschoteld kreeg.

Verenigde Staten, maart 2011 (wie weet klinkt dit over jaren en jaren historisch) – ik ben samen met een vriendinnetje in Phoenix, AZ. Ik woon al enkele maandjes in de Verenigde Staten in een dorm op VCU-terrein. Omdat het spring break is heb ik S uitgenodigd samen rond te reizen en nadat ik haar de campus heb getoond en heb meegenomen naar een van mijn classes vertrekken we per vliegtuig naar Phoenix. De eerste stop van onze roadtrip langs de Westkust.

De Grand Canyon, Las Vegas, Los Angeles, San Francisco; het staat nog allemaal op ons programma.

Gezonde silver dollar pancakes | Freud and Fries

 

 

Gezonde silver dollar pancakes | Freud and Fries

Maar eerst Phoenix. Een onbekend adres staat ingetoetst in onze navigatie. Ik ben er nog nooit geweest. Ik heb onze gastheer slechts vijf minuten gesproken tijdens een vlucht van Richmond naar Chicago. Op het laatste moment terwijl de landing zich inzet geeft hij mijn zijn business card en later worden we uitgenodigd bij hem en zijn vrouw te logeren tijdens onze eerste nacht.

We zijn in een woestijn beland. Er hangt een lichte spanning als we de oprit oprijden van een huis in mediterrane stijl. Citroen- en sinaasappelbomen in de tuin en verder weinig groen. Zijn we wel op het juiste adres? Zou het nog steeds door kunnen gaan? Kunnen we het wel vertrouwen?

Maar het welkom is warm en hartelijk, zoals elk van mijn ervaringen in de Verenigde Staten. Kom binnen en kijk rond, hier kun je slapen, hier hebben jullie je badkamer. Hebben jullie nog iets nodig? Kunnen we iets voor jullie doen? Als je wilt kun je vanavond naar…

Gezonde silver dollar pancakes | Freud and Fries

 

Gezonde silver dollar pancakes | Freud and Fries

De volgende dag vertrekken we weer vroeg. Maar niet zonder enorme hoeveelheid fruit voor onderweg. En niet zonder uitgebreid ontbijt. Bacon, grapefruit uit de tuin en silver dollar pancakes.


Gezonde silver dollar pancakes
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 10
De perfecte pannenkoeken als ontbijt: volkoren silver dollar pancakes met alleen ingrediënten die GOED voor je zijn. Try this at home!
Wat heb je nodig
Wat moet je doen
  1. Meng de eerste drie ingrediënten (meel, bakpoeder, zout) samen in een grote kom.
  2. Meng los hiervan de natte ingrediënten (de overige ingrediënten) samen. Giet de natte ingrediënten over de droge en meng goed.
  3. Breng een koekenpan op medium/hete temperatuur. Schep steeds een saus-/juslepel beslag in de pan (eventueel meer tegelijkertijd als er plaats is voor meer pannenkoeken) zodat je pannenkoeken krijgt van 10-12 cm doorsnede. Spreid eventueel wat uit met de bolle kant van de lepel.
  4. Bak aan beide zijden tot goudbruin. In het begin duurt het wat langer maar op een gegeven moment kun je binnen zo'n 30 seconden al draaien.
Serving size: 1 Calorieën: 73 Vetten: 3 Koolhydraten: 7 Eiwitten: 3
Extra
Cal: 717; v/k/e: 25g, 93g, 34g.

Klik hier voor: American pancakes zonder bakpoeder.

Deze pannenkoeken kun je makkelijk van tevoren maken en bewaren in een ziplock bag in de koelkast. Ook lekker om koud op te eten (als alternatief voor de boterham) met een laag pindakaas!

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


Nog meer pannenkoeken voor ontbijt…

Bananensplit pannenkoeken

Mocha pancakes

Mocha Pancakes met Chocolade Drizzle | Freud and Fries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: