Muffin ♡ Gezonde chocolade muffin met pindakaas frosting
Hoe vaak heb jij een muffin gegeten zonder dat je stiekem het gevoel bekroop dat je eigenlijk niet zo gezond bezig was? Of hoe vaak heb je geroepen “ach, wat maakt het ook uit, ik doe het gewoon”?
Nou weet je wat, in dit geval mag je roepen “ik eet deze muffin en het is nog gezond ook. You know what, ik eet er gewoon vier!”
Ik maakte deze muffins vanwege mijn stuk over eiwitrijke voeding. Als je bezig bent met sporten of misschien bezig met afvallen, of gewoon voor spierbehoud, is het belangrijk om eiwitrijk te eten. Niet iedereen heeft echter een duidelijk beeld van wat nu precies eiwitrijk eten is. Het is meer dan de hele dag aan de eieren of kip en kalkoen. Ik probeer dan ook op allerlei manieren eiwitrijke recepten aan te bieden.
Ik heb in de meeste recepten geen eiwitpoeders gemaakt om de maaltijden zo toegankelijk mogelijk te maken. Tegenwoordig zie je echter steeds vaker eiwitpoeders verschijnen; je kunt ze ook kopen in natuurwinkels.
Vandaag dus een simpel recept voor chocolade muffins, gezonde chocolade muffins en jawel, eiwitrijke chocolade muffins, met eiwitpoeder.
En wat is er lekker bij chocolade? Nou, pindakaas. Precies. Ten minste, naar mijn mening. Dus schep op je muffin een flinke hoeveelheid pindakaas frosting, yum!
Ik heb deze muffins overigens ingevroren en later opgewarmd (1-1,5 minuut) in magnetron, dat werkte prima!
Ook zo'n zin in een lekkere muffin zonder schuldgevoel? Probeer dan deze gezonde chocolade muffin van volkoren meel, zonder boter of toegevoegde suikers.
36 gram (3 el) pindakaas poeder (bijvoorbeeld Naturel Pindakaas Poeder of PB2) (je kunt ook gewoon pindakaas gebruiken, toevoegen naar smaak).
Wat moet je doen
Voor de muffin
Mix de droge ingrediënten samen in een grote kom.
Klop de eiwitten en het ei op in een kom en voeg hieraan de appelmoes toe. Schep er voorzichtig doorheen. Giet samen met de melk over de droge ingrediënten en meng tot een dik beslag ontstaat.
Schep het beslag in muffinvormpjes en bak zo'n 20-23 minuten in een voorverwarmde oven op 150ºC (hete lucht), halverwege even draaien. Laat volledig afkoelen.
Voor de frosting
Mix ingrediënten samen en schep een volle lepel over elke muffin.
Zelf heb ik het nog nooit geprobeerd, Yasmine, ik kan me voorstellen dat de structuur iets veranderd en je iets minder vloeistof moet toevoegen omdat caseïne het beslag wat dikker maakt dan whey. Vooral gewoon lekker uitproberen en zien wat er gebeurt, laat het me weten! Liefs, Monique
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Is het een probleem als je whey pakt ipv caseïne?
Zelf heb ik het nog nooit geprobeerd, Yasmine, ik kan me voorstellen dat de structuur iets veranderd en je iets minder vloeistof moet toevoegen omdat caseïne het beslag wat dikker maakt dan whey. Vooral gewoon lekker uitproberen en zien wat er gebeurt, laat het me weten! Liefs, Monique