Tegenwoordig lijkt het wel elke dag feest. Het begint al bij het ontbijt wat ik op tafel zet, de salade die volgt en de workout die ik voltooi. En goh, wat is het toch mooi weer buiten, wat is de wereld bontgekleurd en mijn katten kruipen knus bij me op schoot. Die jongen die me begroet, dat meisje dat naar me glimlacht en een volle fruitschaal op tafel.
Het zijn soms maar de kleine dingen, de dingen waar je maar wat snel aan voorbijgaat omdat ze zo vanzelfsprekend zijn. Wat blijft er over? De dingen waarover je kunt zeuren, die af en toe gebeuren en je hele dag lijken te verpesten.
Vaak genoeg ben ik in dezelfde valkuil gestapt.
Ik had vandaag boodschappen willen doen maar ik had er geen tijd voor. Mijn katten beginnen nu de tijd verzet is al om 16.00 uur met aankondigen dat het etenstijd is. Die ene jongen zei wel hallo maar liep vervolgens naar zijn vriendin toe. Ik nam nog een tweede bakje havermout en een derde. Was niet de planning.
Een aantal jaar terug sprak ik eens met het broertje van mijn vriend destijds, echt zo’n optimist. “Hoe doe je dat toch?” vroeg ik maar hij kon me niet echt een antwoord geven. Het was voor hem zo gewoon.
Vandaag de dag kan ik mezelf beantwoorden. Ik dacht je als positieveling in een voortdurende staat van verrukking en blijdschap verkeerde maar dat is natuurlijk onzin. Iedereen heeft wel eens een baaldag, een baalweekend of baalweek. Maar dat doe je ermee?
Het antwoord op mijn vraag is eigenlijk ook gewoon een vraag: je hebt goede dagen en je hebt slechte dagen, maar wat doe je ermee?
Kun je ook denken: oké, dit overkomt me. Ik vind het niet leuk, het doet me zelfs een beetje pijn, maar het gaat ook weer voorbij. Alles gaat op een gegeven moment voorbij. Nu zit ik erin, nu voel ik me rot, maar dat gaat ook weer voorbij. Alleen al dat, alleen al die gedachte, kan soms genoeg zijn om je eruit te trekken.
Tegenwoordig lijkt het wel elke dag feest. Dus geheel met en zonder reden maakte ik deze Clean protein bar muffins. Guess the “secret” ingredients.
Ik wilde overigens iets heel anders vertellen in deze post, iets over nieuwe ontwikkelingen op deze blog, een nieuwe layout bijvoorbeeld, maar dat moet maar weer wachten. 😉
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: