Muffin ♡ Clean protein bar muffins

Clean protein bar muffins | Freud and Fries

Tegenwoordig lijkt het wel elke dag feest. Het begint al bij het ontbijt wat ik op tafel zet, de salade die volgt en de workout die ik voltooi. En goh, wat is het toch mooi weer buiten, wat is de wereld bontgekleurd en mijn katten kruipen knus bij me op schoot. Die jongen die me begroet, dat meisje dat naar me glimlacht en een volle fruitschaal op tafel.

Het zijn soms maar de kleine dingen, de dingen waar je maar wat snel aan voorbijgaat omdat ze zo vanzelfsprekend zijn. Wat blijft er over? De dingen waarover je kunt zeuren, die af en toe gebeuren en je hele dag lijken te verpesten.

Vaak genoeg ben ik in dezelfde valkuil gestapt.

Clean protein bar muffins | Freud and Fries

Ik had vandaag boodschappen willen doen maar ik had er geen tijd voor. Mijn katten beginnen nu de tijd verzet is al om 16.00 uur met aankondigen dat het etenstijd is. Die ene jongen zei wel hallo maar liep vervolgens naar zijn vriendin toe. Ik nam nog een tweede bakje havermout en een derde. Was niet de planning.

Een aantal jaar terug sprak ik eens met het broertje van mijn vriend destijds, echt zo’n optimist. “Hoe doe je dat toch?” vroeg ik maar hij kon me niet echt een antwoord geven. Het was voor hem zo gewoon.

Vandaag de dag kan ik mezelf beantwoorden. Ik dacht je als positieveling in een voortdurende staat van verrukking en blijdschap verkeerde maar dat is natuurlijk onzin. Iedereen heeft wel eens een baaldag, een baalweekend of baalweek. Maar dat doe je ermee?

Clean protein bar muffins | Freud and Fries

Het antwoord op mijn vraag is eigenlijk ook gewoon een vraag: je hebt goede dagen en je hebt slechte dagen, maar wat doe je ermee?

Kun je ook denken: oké, dit overkomt me. Ik vind het niet leuk, het doet me zelfs een beetje pijn, maar het gaat ook weer voorbij. Alles gaat op een gegeven moment voorbij. Nu zit ik erin, nu voel ik me rot, maar dat gaat ook weer voorbij. Alleen al dat, alleen al die gedachte, kan soms genoeg zijn om je eruit te trekken.

Tegenwoordig lijkt het wel elke dag feest. Dus geheel met en zonder reden maakte ik deze Clean protein bar muffins. Guess the “secret” ingredients.

Clean protein bar muffins | Freud and Fries

Ik wilde overigens iets heel anders vertellen in deze post, iets over nieuwe ontwikkelingen op deze blog, een nieuwe layout bijvoorbeeld, maar dat moet maar weer wachten. 😉


Clean protein bar muffins
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 12
Een eiwitreep als traktatie? Ja, dat kan best, met deze Clean protein bar muffins!
Wat heb je nodig
Wat moet je doen
  1. Bak de protein bars zo'n 3-5 minuten in de oven op 150ºC tot deze iets uitgezet en zacht zijn.
  2. Mix ondertussen de droge ingrediënten (oats, whey, baking soda en zout) in een middelgrote kom.
  3. Meng de (gescheiden) eiwitten en kwark in een aparte kom.
  4. Doe de dadels met de twee eetlepels water in een blender en maal fijn.
  5. Voeg vervolgens alle ingrediënten samen inclusief 1,5 verkruimelde bar en meng goed tot een geheel.
  6. Verdeel het muffinbeslag over papieren muffincups. Verkruimel de overige halve bar en strooi over het beslag.
  7. Bak zo'n 12-15 minuten in de oven op 175ºC en laat buiten de oven afkoelen.
Serving size: 1 Calorieën: 111 Vetten: 2 Koolhydraten: 11 Eiwitten: 11
Extra
Cal: 1.335; v/k/e: 24g, 127g, 135g.

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


Als je geen genoeg kunt krijgen van zoet…

Don’t go breaking my heart-koekjes

Don't Go Breaking My Heartkoekjes | Freud and Fries-1

Rozenkoekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: