Protein fluff ♡ Hoe maak je protein fluff? (tutorial)

Hoe maak je protein fluff? | Freud and Fries

CHECK DE PROTEIN FLUFF Q&A VOOR AL JE VRAGEN OVER PROTEIN FLUFF, INGREDIËNTEN EN EXACTE WERKWIJZE. Voor deze protein fluff(s) maak ik gebruik van de Philips HR7777/00.

CHECK OOK MIJN VIDEO: linkje naar Youtube!

Anderhalf jaar geleden, nog vóór Freud and Fries geboren was, struinde ik rond op het wereldwijde web en stuitte plotseling op de term “protein fluff”. Eiwitpoeders waren nog niet echt bekend bij me, ik kende amper het verschil tussen whey en caseïne, maar iets intrigeerde me aan deze term.

Bovendien, de belofte aan een enorme bak met een soort romige, ijsachtige zoetigheid maakte sowieso dat mijn nieuwsgierigheid geprikkeld werd. Ik deed mijn eerste eiwitpoederbestelling en maakte mijn eerste protein fluff.

Ik was verkocht.

Dit was het beste volumevoer ooit, en dan had ik destijds nog niet eens van het woord volumevoer gehoord.

Hoe maak je protein fluff? | Freud and Fries

Waar iedereen zweert bij een bord groenten, maak ik het aller-allerliefst een bord protein fluff klaar. Alle eiwitten nog aan toe, wat is dit machtig! En lekker. Vooral ongelofelijk lekker. Waar ik nog wel eens genoeg kan hebben van groenten, gaat protein fluff er altijd wel in. Niet volledig – daarvoor is het vaak te veel – maar you get my drift.

Had je vast nog niet gemerkt – met al die recepten voor protein fluff hier op Freud and Fries (voor een verzameling ervan kun je helemaal naar onder scrollen!) – dat dit mijn favoriete toetje, maaltijd, avondsnack, postworkoutmeal is?

Nou, it is. En ik besloot maar eens uitgebreid te beschrijven hoe je het maakt, kun jij het voortaan ook gewoon maken. En nog meer gekke en awesome creaties ermee bedenken. HOEZEE, dubbel win!

Hoe maak je protein fluff? | Freud and Fries

Je begint met je ingrediënten. Die bestaan altijd uit bevroren fruit, groente of ijsblokjes; een vloeistof (bijvoorbeeld melk of water) en Micellar Casein ((bijvoorbeeld Micellar Casein (My Protein) of Micellar Casein Perfection (Body en Fitshop)). Je kunt daar nog toppings of mix-ins aan toevoegen, maar daarover later meer.

Hoe maak je protein fluff? | Freud and Fries

Het bevroren fruit of ijs moet gecrushed worden. Belangrijk is dat je een goede blender hebt of een keukenmachine. In ieder geval iets wat in staat is ijs te crushen. Bij alleen ijsblokjes zijn sterke messen iets minder belangrijk dan bij flinke knotsen van aardbeien, wat meer kracht vraagt om deze te verpulveren. Bevroren frambozen en blauwe bessen gaan ook vrij goed, banaan (vooral wanneer niet in kleine plakjes gesneden vóór het invriezen) vraagt ook om een flink sterk apparaat.

LET OP: het fruit moet bevroren zijn, niet ontdooid!

Hoe maak je protein fluff? | Freud and Fries

Het ijs en fruit is gecrushed. Het liefst heb je de stukjes nu al zo klein mogelijk maar als dat niet zo is, is dat nog geen ramp. Bij de volgende stap(pen) wordt het ijs nog verder gemalen en verdwijnen vaak de stukjes in het romig geheel.

Hoe maak je protein fluff? | Freud and Fries

Voeg het eiwitpoeder toe. Essentieel voor protein fluff is Micellar Casein te gebruiken. Met whey gaat het niet lukken, dan krijg je een slush (ook lekker maar niet de fluff die we wilden). Inmiddels heb ik ontdekt dat het ook mogelijk is met whey protein fluff te maken. Meer hierover lees je in deze post.  Ook met Smart Protein is het mogelijk protein fluff te maken. Maak je protein fluff voor de eerste keer (en heb je de beschikking over caseïne), dan raad ik je wel aan deze eiwitpoeder te gebruiken omdat het gewoonweg de makkelijkste manier is!

De smaak van je caseïne kan de smaak van je protein fluff sterk bepalen. Natuurlijk is daar het een en ander op aan te passen maar een Berry Blast caseïne zal altijd een hint van fruit hebben. Chocolade zal altijd enigszins naar chocolade smaken, zelfs wanneer je het met bevroren fruit mixt.

Hoe maak je protein fluff? | Freud and Fries

Ik maal zelf vervolgens heel kort het eiwitpoeder door het ijs. Dat is niet nodig maar doe ik vrijwel altijd. Ook omdat je nooit helemaal zeker weet of de hoeveelheid vloeistof voldoende is (of juist te veel). Ik voeg mijn karnemelk dan ook in stappen toe, waarbij ik in de gaten houd wanneer het de juiste consistentie krijgt (daarover dadelijk meer).

LET OP: ik drink zelf geen melk dus gebruik nooit melk. Je kunt protein fluff natuurlijk ook met andere vloeistoffen maken (amandelmelk, kokosmelk, magere melk, water en zelfs met bijvoorbeeld cola).

Hoe maak je protein fluff? | Freud and Fries

De hoeveelheid vloeistof hangt af van meerdere factoren: het soort Micellar Casein dat je gebruikt (soms zelfs afhankelijk van welke smaak, elke smaak heeft weer een andere samenstelling), de hoeveelheid ijs en/of fruit (of groente) dat je hebt gebruikt, of je nog andere ingrediënten toe gaat voegen en welke vloeistof je gebruikt. Voeg dus altijd in stappen toe tenzij je deze protein fluff met die ingrediënten al veel vaker hebt gemaakt.

Hoe maak je protein fluff? | Freud and Fries

Nu gaat de keukenmachine weer aan het werk. Wanneer heb je genoeg vloeistof toegevoegd? Dat is op het moment dat in het midden, rondom de messen, het mengsel romig wordt. Op dat moment stop je met toevoegen van de melk of het water of wat je gebruikt en laat je de keukenmachine aan het werk. Vaak wordt ook de rest meegenomen en wordt het een romig geheel. Soms moet je nog een extra scheutje vloeistof toevoegen.

LET OP: zorg dat je vooral niet teveel vloeistof toevoegt. Je kunt dit nog verhelpen door wat extra caseïne toe te voegen maar liever is het iets te dik dan iets te dun.

Hoe maak je protein fluff? | Freud and Fries

Het is tijd om de protein fluff te maken. De klopper gaat erop.

Hoe maak je protein fluff? | Freud and Fries

Dit is ook het moment dat ik vaak al wat ingrediënten toevoeg. Er zijn enorm veel keuzes. Hier zie je bijvoorbeeld Pure Pinda Stukjes, Pure Goji Bessen en cacao nibs. Maar ook gewoon stukjes chocolade, (gehakte) noten of Medjool dadels, cacao poeder en klein bevroren fruit is een optie. Groter of vers fruit of bijvoorbeeld Naturel Pindakaas Poeder of PB2) voeg ik alleen later toe omdat dit lastig is voor het opkloppen en soms de substantie slapper kan maken. Ik voeg ook liever geen heel vette ingrediënten toe omdat dit de fluff minder luchtig maakt (denk aan pindakaas).

LET OP: overigens heb ik ontdekt dat het WEL mogelijk is pindakaas poeder toe te voegen voor een heuse pindakaas protein fluff!

Hoe maak je protein fluff? | Freud and Fries

Uiteraard is het GEEN NOODZAAK je geen extra mix-ins toevoegt. Je kunt ook later toppings toevoegen. Of helemaal niets: de protein fluff is vaak al lekker van zichzelf. Een andere optie is om wat siroop of bijvoorbeeld Walden Farms Strawberry Syrup toe te voegen.

LET OP: meer vloeistof toevoegen maakt het natuurlijk wel weer dunner.

Hoe maak je protein fluff? | Freud and Fries

Time to fluff.

Hoe maak je protein fluff? | Freud and Fries

Je zult zien dat binnen de kortste keren de inhoud van je bak ver(drie)dubbeld is. Soms duurt het wat langer maar niet langer dan vier minuten. Als het niet werkt heb je misschien een verkeerde eiwitpoeder gebruikt of iets toegevoegd wat ervoor zorgt dat het niet luchtig wordt. Ik heb ook wat mindere resultaten gehad met ongezoete amandelmelk (de ongekoelde) en wanneer ik Whey Perfection Peanut Butter als add-in gebruikte.

Maar dit kan ook nog een beginnersfout zijn, later heb ik bijvoorbeeld ontdekt dat het best mogelijk is ongekoelde kokosmelk te gebruiken!

Hoe maak je protein fluff? | Freud and Fries

Nog wat extra toppings om het af te maken…


Hoe maak je protein fluff?
4.8 from 5 reviews
Print
Door:
Prep time:
Total time:
Serves: 1
Hoe maak je protein fluff? Een uitgebreide omschrijving zodat het nooit meer mis kan gaan.
Wat heb je nodig
 • 300 gram ijsklontjes (ongeveer 1 bakje)
 • 150 gram bevroren aardbeien
 • 20 gram Micellar Casein (bijvoorbeeld Micellar Casein (My Protein) of Micellar Casein Perfection (Body en Fitshop)) (ik gebruikte White Chocolate)
 • 160 ml karnemelk
 • Extra: toppings, zie hierboven voor ideeën
Wat moet je doen
 1. Zie hierboven.
Serving size: 1 Calorieën: 164 Vetten: 1 Koolhydraten: 15 Vezels: 2 Eiwitten: 22
Extra
Zonder toppings of add-ins:
Cal: 163.7; v/k/e/vez: 0.7g, 15g, 21.9g, 2g.

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

Nog meer protein fluff-ideeën:

55 reacties op “Protein fluff ♡ Hoe maak je protein fluff? (tutorial)”

 1. Sharon schreef:

  Is dit ook te maken met een Soja eiwitpoeder? Dit gebruik ik omdat m’n darmen niet goed reageren op een melk eiwitpoeder (lactosevrij maakt ook geen verschil)

  • Monique schreef:

   Hey Sharon, zelf heb ik het nooit geprobeerd met soja eiwitpoeder maar ik vind bronnen (http://thevegancandylab.blog.com/2014/03/04/who-said-protein-fluff-needed-casein/) waarbij aangegeven staat dat het wel kan. In het recept wordt wel xanthan gum gebruikt (dit kun je vaak in bio-winkels/natuurwinkels kopen) en mogelijk is het nodig dit eraan toe te voegen om het echt fluffy te maken. Omdat ik zelf geen soja eiwitpoeder in huis heb kan ik het niet voor je uitproberen maar ik zou het zeker eens testen! Ik zou dan alleen bevroren fruit (zoals aardbeien) gebruiken in plaats van alleen of deels ijsblokjes want daarmee is het effect vaak het best (stevigste fluff). Laat je het me weten? 😉

   Liefs,
   Monique

   • Sharon schreef:

    Het is gelukt!! Fluff met soja protein! Hoe kan ik je de foto’s sturen?

    • Monique schreef:

     JOEHOEEE!

     Via FB of op Insta als je wilt?

     Was ‘ie ook lekker? 😀

     • Sharon schreef:

      Ga ik doen! Ja opzich wel, had bevroren mango met choco protein. De volgende keer wil ik hem maken met vanille protein en banaan of blauwe bessen. Nog andere goeie combi tips? 🙂

      • Monique schreef:

       Aardbei-vanille is ook prima te doen, of choco-aardbei. Hier op m’n blog staan ook een hoop combi’s, ik zou daar al eens kijken!

 2. Sharon schreef:

  Bedankt voor de tip! Ik laat het je weten! 🙂

 3. Broez schreef:

  Misschien ook eens een poging waard om te proberen als je een XXXXL fluff wilt 😀 In plaats van melk water of karnemelk eens koolzuurhoudende drank gebruiken. Heel apart en smaakt ook niet verkeerd. Ik voeg het in etappes toe ipv in een keer om een enorme fluffy fluff te krijgen

  • Monique schreef:

   Oh, die kende ik nog niet! Maakt het nog uit welke koolzuurhoudende drank? Ik heb het eigenlijk niet in huis maar wellicht binnenkort toch eens proberen. Alhoewel mijn keukenmachine meestal al helemaal vol zit, ik weet niet of het er nog meer fluff bij kan hebben haha. Dank je voor de tip!

 4. Emma schreef:

  Net voor het eerst gemaakt, en lekker!! Alleen veel te veel als ontbijt, weet je misschien een manier om het te bewaren?

  • Monique schreef:

   Ha Emma, goedemorgen! Fijn dat het bevalt, welke combi heb je gemaakt? 😉 Zelf zakt ‘ie bij mij meestal in als ik het bewaar in de koelkast maar ik heb wel eens gehoord van iemand dat ze de protein fluff een paar uur in de koelkast zette en het nog steeds redelijk stevig bleef. Waarschijnlijk heeft ze dan geen ijs toegevoegd maar alleen bevroren fruit. Bij ijs gaat het smelten en wordt het waterig. Dus ik weet niet zeker of bewaren en dezelfde consistentie behouden lukt. Invriezen kán maar ook dan is het niet meer hetzelfde (of een heel luchtig ijs of, als je het laat ontdooien, wordt het waterig). De volgende keer misschien halveren in ieder geval! Het is ook wel echt enorm veel (en zeker zo voor de vroege ochtend haha). Liefs, Monique

   • Emma schreef:

    Ja met ijsblokjes en nog wat bevroren aardbeien en verder ook met water.. Had het al in de koelkast gezet en na een half uur was het al ingezakt.. Maarja ik kijk maar gewoon hoe het smaakt als ik straks thuis kom haha 🙂

    • Monique schreef:

     Aaah jammer zeg! Ik vond het zelf nooit echt lekker als het helemaal ingezakt en waterig werd maar misschien is het nog te doen haha. Je weet het in ieder geval voor de volgende keer. 😉 Heb je er nog lang vol van gezeten?

   • Emma schreef:

    Ah jammer! Als je bedenkt hoe weinig ik eigenlijk op had wel ja

 5. pien schreef:

  Hee ik had een vraag. Voeg jij de melk/het water toe als de machine draait of als hij stil staat? En hoelang laat je hem dan met de messen draaien voordat je de gardes in de machine zet? Liefs Pien

  • Monique schreef:

   Hey Pien, ik voeg het inderdaad toe wanneer de machine draait zodat ik meteen kan zien of de hoeveelheid voldoende is. Je kunt natuurlijk ook in stappen wat melk/water toevoegen en steeds even laten draaien. En ik denk ongeveer 3-4 minuten. Soms korter, soms langer. Ligt er ook wat aan hoe lang ik het ijs/bevroren fruit heb gecrushed (als het al redelijk klein is hoe het niet zo lang), maar soms laat ik het ook een tijdje opstaan zodat het al redelijk fluffy wordt voordat ik de gardes erin zet! Hopelijk heb je hier iets aan! Liefs, Monique

 6. Sanne schreef:

  Hi! Ik heb een blender en geen keukenmachine. Moet ik het extra lang blenden om veel volume te krijgen? Had nu wel redelijk wat maar niet enorm veel.. Of ik heb een grote maag haha. Heerlijk recept trouwens!

  • Monique schreef:

   Hey Sanne, leuk dat je een berichtje stuurt (en dat het in ieder geval gesmaakt heeft!). Als je alleen een blender hebt kun je de fluff inderdaad beter extra lang blenden om veel volume te krijgen, maar je zult nooit hetzelfde volume krijgen als met een klopper. Ik heb het zelf ook wel eens geprobeerd (of gewoon zo bezig geweest met andere dingen en daarom stond het blendgedeelte van mijn keukenmachine gewoon lang aan haha) en je kunt de caseïne dan redelijk fluffy krijgen maar je moet je voorstellen dat met een klopper die hoeveelheid nog eens kan verdubbelen. Dus wat je in eerste instantie zou kunnen proberen is wat langer doorblenden, maar wil je échte fluff… dan zou ik een elektrische klopper kopen! Ik weet het niet maar ik kan me voorstellen dat gewoon een “handheld” klopper niet zo heel duur is. Maar goed, dat moet je er dan wel voor over hebben haha! Liefs, Monique

 7. lieke schreef:

  Hi! Gisteren voor het eerst proteinefluff gemaakt volgens jou recept… nu was ie wel heeeeeeeel luchtig alsof ik hal lucht nam (heb de eiwitklopper van mn magixmix keukenmachine gebruikt) en het wad Mega Mega veel.. ik denk dat er makkelijk 4 mensen van konden eten. . Heb je een tip om t wat compacter te houden?

  • Monique schreef:

   Op welke manier heb je ‘m gemaakt? Die fluff wordt inderdaad enorm luchtig en kan me voorstellen dat het dan te machtig is. Je kan ‘m wat compacter maken door minder lang op te kloppen of zelfs het opkloppen achterwege te laten (dan heb je meer een protein ijs). Je kunt natuurlijk ook ervoor kiezen minder ijsklontjes of diepvriesfruit toe te voegen zodat je een kleinere hoeveelheid krijgt! Liefs, Monique

 8. denise schreef:

  Ik wil graag een nieuwe zak casseine bestellen! Welke smaak raden jullie aan? Ik heb nu vanille, maar doe er bijna altijd cacao poeder doorheen omdat ik hem anders te zoet vind.

  • Monique schreef:

   Haha, zeg maar gerust “je” want ik ben in m’n eentje. 😉 Zelf vind ik White Chocolate van Bodyenfit erg lekker maar je zou ook de vanille van My Protein kunnen proberen, die is wat minder zoet. Maar smaken verschillen dus ik kan niet echt voor je zeggen wat jíj lekker gaat vinden natuurlijk! Wat gebruik je nu; merk kan namelijk ook nog verschil maken!

   • denise schreef:

    miccelar cassein van body en fit. Haha ja ik zei jullie omdat ik dacht misschien zijn er nog andere bezoekers met aanraders. Ben je toevallig bekend met de cookie cream en chocolat?

    • Monique schreef:

     Ooooh haha, ja dat kan natuurlijk ook! Ik ben wel bekend met Cookies & Cream van BnF en Chocolate. Prima smaken wat mij betreft! Cookies & Cream wel wat zoet, de eerste keer vond ik het niet zo, nu vind ik ‘m juist erg lekker!

 9. Irene schreef:

  Zo! Eindelijk voor het eerst protein fluff gemaakt en op het idee gekomen door je heerlijk uitziende Instagram posts! Aangezien ik een blender heb die niet zo’n fan is van ijs crushen heb ik net zo lang ge-googled en ontdekt dat het ook met de mixer kan. Gelukt hoor, een bak vol maar jemig: wat machtig! En geloof me, ik ben een flinke eter maar wat een massa zeg. Ben wel meteen fan, dus ik ga op zoek naar nieuwe smaken. Gelukkig staat je site er vol mee, inspiratie :-)! Die eerste zak casseine is zo op denk ik ;-)!

  • Monique schreef:

   Hey Irene, wat leuk dat je protein fluff hebt gemaakt, het gelukt is én je het lekker vond! Ja, machtig is het zeker! Dat is de eerste keer zo en de tiende keer ook nog haha! En ik ken het, de zakken caseïne gaan er hier hard doorheen. Vanavond heb ik een kers-mocha/cafe latte combi gehad die ook ERG beviel!

 10. Mirjam schreef:

  Zoooo wat is dit lekker zeg! Met mijn soya-poeder werd het een leuke smoothie maar niet in de buurt van echt fluff. Dus…. De berryblast van B&F besteld (ENORME BAK gekregen, 2kg), en hoewel ik ook geen keukenmachine heb werd het in de blender echt al enorm veel qua volume…. Het is zo lekker! Ook als het een beetje ‘ontdooit’ tijdens het eten is het nog héérlijk. Dat ‘eiwittige’ wat je in gewone eiwitshakes proeft is hier echt bijna helemaal weg.
  Wat voor keukenmachine heb jij? Ik wil misschien kijken of ik er 1 ga aanschaffen…!

  • Monique schreef:

   JEEEEEEJ! Wat fijn, Mirjam! Het is inderdaad echt genieten, leuk dat je het “ontdekt” hebt! Ik gebruik een Philips HR7776/90 (geloof ik). Het staat ook in mijn Q&A! Ik heb destijds bij Wehkamp aangeschaft, dacht ik, en ben er echt heel tevreden over. Vooral ook handig omdat je alles in één bak kunt maken!

 11. dena schreef:

  Geen night protein gebruiken van xxl. Is caseïne maar daar lukt het echt niet mee. Micellair caseïne van bf is beste

  • Monique schreef:

   Waarschijnlijk is die night protein geen Micellar Casein maar een caseinaat. Daarmee lukt het inderdaad niet! Dank je voor de tip, Dena!

 12. Véronique schreef:

  Dames, Ik heb net voor de eerste keer de Caseine besteld bij B&F. Net mail ontvangen dat pakje reeds naar België verzonden zou zijn! Wat snel zeg! Mijn man en ik kijk er naar uit. Ik heb nog wel wat lees-werk to do over dit, dus alle tips zijn welkom.
  Ik heb een blender en ik heb een mixer (eiwit op te kloppen)… Moet is dan eerst in de blender crushen (ijs en fruit) en dan verder opkloppen met de mixer? Dank je wel alvast, vanwege een nieuwe fan! 🙂

 13. Esther schreef:

  Ik ben nieuw in de weteld van de comby sport&food en ontdekte vorige week freudandfries en dus ook de fluf. Fijne beloning aan het einde van de dag! Zojuist halve portie opgegeten (andere helft ingevroren): in ijsblokjes bakje bevroren magere kwark en bevroren frambozen. Toegevoegd: smart protein white chocolate en een drupje flavdrops raspberry. Beetje ongezoete amandeldrink erbij. Slechts 155 kcal….(halve portie dus hè) Heerlijk!

 14. lluisa schreef:

  hey,
  ik vroeg me af welk toestel je hebt en hiervoor gebruikt. Ik denk niet dat ik dit kan met mijn eenvoudig Philips blendertje

  groetjes

 15. Gina schreef:

  Hallo , maak je de fluf en met fruit en met ijs of kan je ook alleen bevroren fruit doen ?

  • Monique schreef:

   Hey Gina! Alle antwoorden zijn mogelijk. 😉 Je kunt het met en zonder ijs en met en zonder diepvriesfruit maken! Antwoorden vind je ook in de Q&A!

 16. Sophie schreef:

  Eindelijk had ik een baan gevonden, loon gekregen en miccelair caseïne besteld, dus toen ik vandaag terug kwam van vakantie en mijn B&F pakket opende moest ik natuurlijk direct mijn eerste eigen protein fluff maken. Ookal was het 22:30 toen ik eraan begon wie boeit dat nou.
  Het kostte me denk ik 20 minuten klooien met al het keukengerei wat ik maar kon vinden en het gebruiken van al mijn doorzettingsvermogen omdat ik drie keer dacht dat ik het toch echt verpest had, maar toen was mijn eerste protein fluff een feit! Ookal had ik de helft van ieder ingrediënt genomen kon ik nog niet eens de helft op, maar het was wel lekker! (Ik mag eventueel nog wat aan mijn combinatie kunsten werken voor ik het aan mijn ouders, zusje en broer voorschotel. Ik denk dat er betere combinaties te vormen zijn dan cookies&cream poeder, blauwe bessen en cacao nibs) maar oefening baart kunst dus daar zal ik dan maar op vertrouwen.
  Ik vroeg me wel af of het misschien een idee is om als vloeistof smart protein drinks te gebruiken (die heb ik ook binnen gekregen vandaag) want: NOG MEER EIWIT! En je weet wat ze zeggen: meer eiwit is meer beter.
  Naja excuses voor dit belachelijk lange bericht en een fijne avond!

  • Monique schreef:

   Hey Sophie, nooit excuses voor een (lang) bericht! Alleen maar leuk.

   Anyway, wat enorm tof dat je protein fluff hebt gemaakt (na je baan, loon en bestelling haha), heerlijk! Je bent er goed mee aan de slag gegaan zeg! En ik kan me absoluut voorstellen dat je er snel vol van zat, de eerste keren dat ik het maakte kon ik het ook niet goed handelen (en dat heb ik nu op sommige momenten nog steeds haha). Er zijn absoluut een hoop geweldige combi’s te maken, mango-vanille vind ik zelf ook erg lekker. Nu je het eenmaal wat onder de knie hebt kun je lekker gaan experimenteren, ik ben ook benieuwd met welke combinaties je gaat komen!

   Ik zou vooral zeggen: uitproberen. Ik heb het nog nooit met die smart protein drinks gedaan maar ik zou niet weten waarom het niet zou lukken. BE MY GUEST! 😉

 17. Ik maak de mijne de laatste tijd met

  15gr cookie & Cream
  15gr chocolate
  100gr aardbei
  70gr amandelmelk (9 cal!)
  20gr cacao nibs (body en fit)
  12 ijsblokjes

  Heb vandaag zelfs gezocht naar een mooi nieuw (groter) schaaltje om het in op te eten, want hoe beter ik er in word, hoe meer fluff ik krijg haha! Bedankt Monique!

  • Monique schreef:

   Hhaha, geweldig toch hoeveel je kan maken! Kan je het nog wel allemaal op dan? En hoe meer schalen, hoe beter, ik ben er zelf gek op om steeds nieuwe enorme schalen te kopen haha!

 18. Marieke schreef:

  En ineens zit ik op mij fiets, Casein te halen dit moet ik gaan proberen!!

 19. Hanna schreef:

  Gister vond ik geen ijsklontjes of bevroren fruit maar alleen hamburgers en raketjes in de vriezer, dus met raketjes geprobeerd om fluff te maken. En dat werkte nog redelijk ook. Ik denk niet de lekkerste fluff ever, het smaakte een tikkie chemisch, maar voor deze keer best prima.

  • Monique schreef:

   Hahaha, geniaal! Ik las hamburgers en raketjes en dacht meteen “WUT”, tof dat het wel mogelijk was. Al kan ik me voorstellen dat het niet de meest lekkere protein fluff wordt (misschien dan maar hamburgers proberen haha).

 20. Kenza schreef:

  Kan je ook protein fluff maken zonder ijs en fruit dus alleen met micellar casein perfection..??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: