Protein fluff ♡ Oreo protein fluff

Oreo Protein Fluff | Freud and Fries

Soms sta ik er echt even van te kijken. Waar de bezoekers aan mijn blog vandaan komen. In de meeste gevallen zijn dat voor de hand liggende bronnen: Google, Facebook en het forum waar ik als eerste over mijn blog heb verteld. Een wat kleinere stroom komt door een vermelding op een blog van iemand die ik ken, zoals Milou (van healthinut.com, zoals hier) en Gudrun (van fittestyou.be), en Sophie (van sophiekfit.com) die ik nog niet in het echt ontmoet heb (wat me overigens wel tof zou lijken, so if you read this?!) maar die tijdens haar bikini fitness avontuur op mijn protein fluff stuitte.

En dan heb je ineens een aantal mensen die van een website komen waar ik wat nieuwsgierig van word. Ik zag laatst namelijk ineens een bescheiden aantal mensen komen van Brit+Co.

❝Goh, welk geweldig recept zouden ze gedeeld hebben?

… vroeg ik me af.

Het bleek mijn Choco-Oreo Protein Fluff.

❝Nou, Monique, waar is de link dan?

Alleen nu was het probleem: die Choco-Oreo Protein Fluff staat dus helemaal niet meer op mijn blog! Een jaar of zo geleden heb ik die gemaakt, online gezet, maar toen ik mijn blog verNederlandst (is that even a word…) heb vond ik de foto waarschijnlijk niet mooi genoeg en DOEI. Weg foto. Weg recept. Weg Choco-Oreo Protein Fluff.

Maar nu, terug van weggeweest, en verbeterde versie: een Oreo Protein Fluff. Zonder cacao deze keer, maar voel je vrij om er een schepje doorheen te doen!

Oreo Protein Fluff | Freud and Fries

Oreo protein fluff
Print
Door:
Prep time:
Total time:
Serves: 2
Wat heb je nodig
 • 1 bakje ijsklontjes
 • 150 gram diepvries aardbeien
 • 15 gram Micellar Casein of Smart Protein (bijvoorbeeld Micellar Casein (My Protein) of Micellar Casein Perfection (Body en Fitshop); of hier Smart Protein), smaak naar keuze. Bij dit recept zou ik gaan voor frambozen of aardbeien, maar ook chocolade en vanille zijn goede keuzes
 • 150 ml karnemelk of sojamelk (ik gebruikt Alpro Sojamelk. LET OP: de gekoelde sojamelk, niet de lang houdbare!)
 • 2 gram Xanthan Gum (maakt het extra romig, bij Micellar niet per se nodig) - via de code FREUD krijg je bij My Protein 10% korting!
 • 3-4 Oreo koekjes (ja, of meer)
Wat moet je doen
 1. Volg de instructies zoals je ze vindt in deze post. Voeg xanthan gum tegelijk met de caseïne of Smart Protein toe.
 2. Verkruimel de Oreo koekjes (op één na) en voeg toe wanneer je de klopper erin zet.
 3. Schep de Oreo Protein Fluff in een groot glas of (salade)schaal en verkruimel het laatste koekje erboven.
Serving size: 2 Calorieën: 180 Vetten: 6 Koolhydraten: 24 Vezels: 2 Eiwitten: 9
Extra
Cal: 360; v/k/e/vez: 12g, 47g, 17g, 3g.

De keukenmachine die ik gebruik is een Philips HR7777/00.

VOOR MEER PROTEIN FLUFF EN ANDERE LEKKERE GEZONDEN, VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK EN INSTAGRAM ZODAT JE HELEMAAL OP DE HOOGTE BLIJFT!


De protein fluff tutorial…

Hoe maak je protein fluff?

Hoe maak je protein fluff? | Freud and Fries

En wat protein fluff recepten…

Reese’s protein fluff

All fruit protein fluff

All-fruit protein fluff | Freud and Fries

Tony’s protein fluff

Karamel zeezout Tony Fluff | Freud and Fries

6 reacties op “Protein fluff ♡ Oreo protein fluff”

 1. Dennis schreef:

  Waar bestel je die xanthan gum eigenlijk?

 2. Leena schreef:

  Hi! wat ziet dit er heerlijk uit, ik moet deze een deze dagen echt even uitproberen, yummie! Mijn vraag alleen waar is het precies goed voor? Als gezond tussendoortje of na het trainen? Of voor het trainen?

  • Monique schreef:

   Oeeee, laat me weten wanneer je het gaat maken/hebt gemaakt! Ik zou het pakken als gezond tussendoortje (maar wel een goed vullend tussendoortje haha) of na het trainen/voor het slapen gaan. Vóór je training is het te vullend en dat is niet echt fijn tijdens je training!

 3. Ineke Tits schreef:

  Hoeveel ijs moet je gebruiken? Een bakje ijs… kan groot of klein zijn. 😉
  Ik sta trouwens te popelen om dit uit te proberen. Heb net Casein Perfection besteld bij B&F.

  • Monique schreef:

   Beste Ineke, goede vraag inderdaad! Een bakje ijs is bij mij zo ongeveer 10 ijsklontjes. Maar om minder volume te creëren (want het is wel écht veel) kan je ook minder ijsklontjes gebruiken. Wel moet je dan ook wat minder vloeistof toevoegen. Succes met maken! Ben benieuwd 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: