Protein fluff ♡ Strawberry shortcake protein fluff

Strawberry shortcake protein fluff | Freud and Fries

Uitdaging voor vandaag: maak deze strawberry shortcake protein fluff en probeer het in één keer op te eten. Wedden dat het je niet lukt of alleen met grote grote GROTE moeite?

Strawberry shortcake protein fluff | Freud and Fries

En dat voor een heerlijke sorbet op een zwoele zomeravond.

Deze protein fluff is perfect voor late night snacking. Het zal nooit je goede gedrag van overdag teniet doen, zoals dat wel kan gebeuren met een pak koekjes, een zak chips of een flinke schaal M&M’s. Een heerlijke zoete eiwitrijke snack, dik en romig, met slechts 78 calorieën per glas! (En wel 10 gram eiwitten voor het hele glas!) Het hele recept bevat 38 gram eiwit!

De ultieme verantwoorde snack dus. Voorkomt overmatig eten en draagt bovendien bij aan spierherstel en spierbehoud.

Eet het echter niet in eens vlak vóór het slapengaan (of deel het met iemand anders) want I guarantee met zo’n volle maag is niet heel fijn slapen.

Strawberry shortcake protein fluff | Freud and Fries

Eerdere versies van protein fluff op Freud and Fries waren de zoet-zure citroen protein fluff en de chocolate chip protein fluff, recepten die het nog steeds goed doen.

In plaats van ijsblokjes kun je echter ook bevroren fruit maken. Hierdoor wordt je protein fluff nog luchtiger en dikker. Het mooie daarnaast is dat deze protein fluff met aardbei pas in volume toeneemt op het moment dat je de kloppers erin zet (bij de ijsblokjes-recepten gebeurde dit ook al wanneer je lang genoeg blend). Dus je begint met een laag van een aantal centimeters maar zodra je het begint te kloppen wordt het enorm. ENORM.

Durf jij het aan?
Strawberry shortcake protein fluff
Print
Door:
Prep time:
Total time:
Serves: 6
Protein fluff is ideaal voor afvallen en spierbehoud en heerlijk als een snack of om snacken in de avond te voorkomen. Deze strawberry shortcake protein fluff voegt daar bovendien nog een goede portie fruit aan toe.
Wat heb je nodig
Wat moet je doen
 1. Pulseer de bevroren aardbeien in een keukenmachine of sterke blender tot een bijna fijne poeder (ongeveer 1-2 minuten).
 2. Voeg vervolgens de caseïne en melk toe en blend tot romig (ongeveer 1-2 minuten).
 3. Plaats nu de elektrische kloppers op het romige geheel en klop in zo'n 4-5 minuten tot een luchtige massa.
 4. Serveer (optioneel) met verse aardbeien en om het helemaal af te maken met wat lange vingers voor een echte strawberry shortcake.
Serving size: 1 Calorieën: 50 Vetten: 1 Koolhydraten: 4 Vezels: 0 Eiwitten: 7
Extra
Cal: 301; v/k/e/vez: 3g, 24g, 41g, 1g.

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


De protein fluff tutorial…

Hoe maak je protein fluff?

Hoe maak je protein fluff? | Freud and Fries

En wat protein fluff recepten…

Reese’s protein fluff

Oreo protein fluff

Oreo Protein Fluff | Freud and Fries

Tony’s protein fluff

Karamel zeezout Tony Fluff | Freud and Fries

2 reacties op “Protein fluff ♡ Strawberry shortcake protein fluff”

 1. Janneke schreef:

  Ik heb het nog niet gemaakt, maar begrijp de serving size info niet. Is het recept voor 6 personen (serves: 6)? Hoe kun je die 5 extra porties dan waren? Maar 6×78 is geen 310 dus dat begrijp ik dan ook niet goed. Kun je het toelichten? Thanks!

  • Monique schreef:

   Goed dat je het noemt, Janneke, het is alweer even geleden dat ik dit recept heb gemaakt dus goed om daarbij stil te staan. De porties zijn gebaseerd op het aantal glazen (zoals op de foto) ik eruit kon halen. Ik eet meestal het hele recept op, maar je kan het bijvoorbeeld ook delen (bewaren is inderdaad niet zo handig). En dank je voor je opmerking over de macro’s, ik heb het blijkbaar destijds niet zo goed ingevuld en heb het nu opnieuw berekend. Blijkt het nog eens minder te zijn, woehoe! Ze zijn nu aangepast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: