Muffin ♡ Eenpersoons bananenbrood

Eenpersoons bananenbrood | Freud and Fries

Heb je dat nou ook wel eens?

Je hebt net een heerlijke cake gebakken en opeens komt de halve familie over de vloer, doet één snif, “heb je iets gebakken ofzo?” Weg cake. Weg in alle rust proeven. Weg momentje voor jezelf waarbij je drie of vier plakken achter elkaar naar binnen stouwt.

Speciaal voor DIE momenten – en gewoon, omdat je soms maar één stuk bananenbrood nodig hebt en niet veertien plakken (zoals bij mijn eiwitrijk bananenbrood, wel een aanrader *knipoog*) – heb ik deze eenpersoons bananenbrood gemaakt. En jawel, een eiwitrijk eenpersoons bananenbrood! Want als we het doen, doen we het ook gewoon goed!

Eenpersoons bananenbrood | Freud and Fries

Deze eenpersoons banana bread is eigenlijk gewoon een mug cake op een bordje.

Deze eenpersoons banana bread is uiteraard vetarm (slechts 1 gram vet voor de hele mugcake). Voor dit mini bananenbrood heb je eigenlijk niet eens banaan nodig door het gebruik van eiwitpoeder maar bananenbrood zonder echte banaan vind ik geen bananenbrood. Dus voegde ik er nog wat extra banaan aan toe! (let even op de vulling!)

Eet het als ontbijt, als zoet tussendoortje of wat mij betreft als dessert. Have a bananatastic day! 😉


Eenpersoons bananenbrood
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 1
Voor de keren dat je niet wilt delen en geen zin hebt veel moeite te doen: eenpersoons bananenbrood. Slechts drie minuten werk en klaar is kees!
Wat heb je nodig
  • 20 gram (2 el) volkoren meel
  • 12 gram (2 el) bananen whey (bijvoorbeeld Impact Whey (My Protein) of Whey Perfection (Body en Fitshop))
  • 1 tl bakpoeder
  • ¼ tl Keltisch Zeezout
  • 65 gram (4 el) kwark (of 4 el yoghurt ZONDER melk)
  • 15 ml (1 el) karnemelk/ongezoete amandelmelk/melk naar keuze
Wat moet je doen
  1. Mix de droge ingrediënten samen, voeg de natte ingrediënten daaraan toe en meng het geheel tot een substantie.
  2. Spray een mok met non-stick spray en schep hierin het beslag. Plaats eventueel een stukje banaan bovenop de cake.
  3. Plaats 1 minuut in de magnetron op 1000W. Houd de cake wel in de gaten om te voorkomen je mok overloopt (anders even laten rusten en daarna de magnetron weer aanzetten).
  4. Ga met een mes langs de rand van de cake zodat deze goed loslaat en draai om op een bordje. Serveer met wat extra schijfjes banaan en kaneel.
Serving size: 1 Calorieën: 151 Vetten: 1 Koolhydraten: 17 Eiwitten: 17
Extra
Cal: 151; v/k/e: 1g, 17g, 17g. (zonder extra banaan)

Ook lekker: Scharzwälder Kirsch mug cake

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


Nog meer muffins…

Clean Protein Bar muffins

Clean protein bar muffins | Freud and Fries

PB&J muffins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: