Zoet ♡ Slanke yoghurt-pindakaas dip

Slanke yoghurt-pindakaas dip | Freud and Fries

“Mag ik mijn vinger in de pindakaaspot steken en schoonlikken?”

Die vraag stelde mijn nichtje op een ochtend aan het ontbijt nadat ze die nacht bij ons gelogeerd had. Ik weet nog dat ik het een vreemde vraag vond, zoiets deden wij thuis nooit. Mama antwoordde dan ook met een duidelijke nee en daarmee was de zaak destijds afgedaan.

Slanke yoghurt-pindakaas dip | Freud and Fries

Als ik daar nu aan terugdenk kan ik me goed voorstellen waarom ze die vraag stelde. Is het niet heerlijk om nog snel een volle lepel pindakaas naar binnen te werken, ook al plakt het aan je gehemelte en krijg je het met moeite doorgeslikt zodat het even lijkt alsof je gaat stikken?

Ik probeer vooral zo min mogelijk pindakaas te eten, hoe minder ik erdoor verleid word, hoe minder kans dat ik hele potten in enkele weken verslind. De claim dat het gezonde vetten zijn maakt het alleen maar moeilijker om er vanaf te blijven.

Slanke yoghurt-pindakaas dip | Freud and Fries

In de serie van eiwitrijke voeding, specifiek 5x eiwitrijk tussendoortje, gaf ik al een voorbeeld van een simpele en slanke pindadip. Met cottage cheese en wat pindakaas heb je zo een lekkere dip. Maar wil je een stapje verder gaan en de dip nog lekkerder en romiger maken, dan raad ik je deze yoghurt-pindakaas dip aan.

Met enkele ingrediënten heb je een heerlijke, gladde pindakaas dip, de perfecte gezonde substituut voor de hoog-calorische pindakaas. Slank, suikervrij, olievrij en botervrij. De ideale dip voor fruit.


Slanke yoghurt-pindakaas dip
Print
Door:
Prep time:
Total time:
Serves: 1
Deze slanke yoghurt-pindakaas dip is een perfect substituut voor pindakaas en heerlijk in combinatie met fruit.
Wat heb je nodig
Wat moet je doen
  1. Blend alle ingrediënten samen in een kleine keukenmachine of blender.
  2. Serveer in een schaaltje met appelschijfjes en optioneel een handje pinda's.

Mocht jij vroeger de pot uitlikken?

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


Dit zijn ook goede dips…

Protella (proteïne Nutella)

Protella- protein Nutella | Freud and Fries

Brownie dip

Chocolate chip cookie dough dip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: