5x eiwitrijk tussendoortje

5x eiwitrijk tussendoortje | Freud and Fries

1. Gezonde pindadip

Dit is mijn persoonlijk favoriet. Ik eet het zelf regelmatig hoewel ik meestal PB2 (pindameel) gebruik in plaats van pindakaas en het meestal gewoon erover strooi in plaats van het goed te mengen. Hoezo lui? In ieder geval stop je 200 gram cottage cheese met 15 gram pindakaas in een blender of kleine keukenmachine en maal dit tot het een glad en lichtbruin geheel is. Een lekkere dip samen met 1 appel in schijfjes.

Deze snack heeft een bizarre hoeveelheid eiwitten… Ik vind het zelf echt verslavend lekker!

Totaal: Cal: 363; v/k/e: 17g, 21g, 30g.

5x eiwitrijk tussendoortje | Freud and Fries

2. Pindakaas vingers/protein bar

Als je op internet naar protein bars zoekt vind je vele recepten maar vrijwel elk recept bevat eiwitpoeder. Aangezien ik ook wil laten zien dat het mogelijk is met makkelijk beschikbare ingrediënten aan een eiwitrijk tussendoortje te komen, besloot ik protein bars te maken zonder eiwitpoeder. Met 4 eiwitrepen (296 calorieën) zit je toch al aan een mooie 12 gram eiwitten.

Voeg 134 gram (1 1/4 cup) zelfgemaakte havermoutmeel of ultra fine oats140 gram (1/2 cup) pindakaas200 ml kokosmelk (bijv. van Alpro), 1 eiwit en optioneel 20 gram pecannoten samen. Schep het beslag in een brownie pan en bak 12 minuten in een voorverwarmde oven op 140ºC (hete lucht). Snijd in (3×7) 21 repen. Dit is een vrij hartige snack. Door 1-2 eetlepels honing toe te voegen maak je het geheel wat zoeter.

Per bar: Cal: 74; v/k/e: 5g, 5g, 3g. 

5x eiwitrijk tussendoortje | Freud and Fries

3. Eiwitrijke havermoutkoekjes

Deze koekjes zijn ideaal om op te snacken. Een portie van zo’n 7 koekjes (294 calorieën) bevat 14 gram eiwitten.


Meng de volgende ingrediënten samen in een kom: 100 gram havermout100 gram klontvrije cottage cheese (even van tevoren malen tot een glad geheel), 2 eiwitten100 gram geprakte banaan (1 banaan), 1 tl kaneel en 20 gram rozijnen. Maak kleine balletjes (zo’n 16 stuks) en druk ietwat plat op een bakplaat. Bak gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op 150ºC (hete lucht).

Per koekje: Cal: 42; v/k/e: 1g, 6g, 2g. 

5x eiwitrijk tussendoortje | Freud and Fries

4. Choco-pindakaas muffins

Twee (of drie, of vier, who’s counting?) heerlijke chocolade muffins onder een dikke laag pindakaas frosting, kun jij je iets beters voorstellen? Nou, ik niet. En zeker niet voor slechts 168 calorieën met wel 14 gram eiwitten! Doe mij die maar!

Check het recept hier: gezonde chocolade muffin met pindakaas frosting.

Per muffin: Cal: 84; v/k/e: 2g, 10g, 7g.

5x eiwitrijk tussendoortje | Freud and Fries

5. Geroosterde kikkererwten

Ten slotte een lekkere grab-it snack. Deze roasted chickpeas maak je in zo’n 40 minuten klaar maar is slecht 5 minuten werk omdat dit het grooste deel van de tijd in de oven staat.

Neem een blik van 240 gram kikkererwten (ik gebruik Valle del Sole) en giet het water af. Spoel de kikkererwten goed af om zetmeel ervan te verwijderen. Leg vervolgens op een stuk keukenpapier en dep helemaal droog met een ander stuk keukenpapier. Hoe droger, hoe knapperiger, dus je wilt de kikkererwten echt 100% droog hebben! Plaats vervolgens op een stuk bakpapier op een bakplaat in een oven en bak op 190ºC (hete lucht) voor 30-35 minuten. Als je ze nog knapperig wilt kun je ze ook (voor een deel) laten afkoelen in de oven. Breng vervolgens op smaak met bijvoorbeeld 1 tl cayenne poeder1/2 of 1 tl (Keltisch) zeezout en 1 tl knoflookpoeder.

Totale recept: Cal: 173; v/k/e: 3g, 21g, 10g. 

5x eiwitrijk tussendoortje | Freud and Fries

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

Check ook:

Of de nieuwe serie:

6 reacties op “5x eiwitrijk tussendoortje”

 1. saskia schreef:

  Super leuke site, heerlijke recepten. Weet jij alleen hoe ik de vezels nog kan berekenen?
  In de training van personal body plan moeten wij deze invullen omdat vezels belangrijk zijn in trainingen en afvallen en spieropbouw.

  • Monique schreef:

   Dank je, Saskia, wat een leuke reactie! Helaas ben ik zelf pas in latere recepten ook de vezels gaan toevoegen. Wat omslachtig misschien, maar wel het handigst als je inderdaad alles goed wilt invullen, is de individuele ingrediënten invullen bij de PBP-app, dan weet je in ieder geval zeker dat je alles juist hebt!

 2. Susanne schreef:

  Beste allen,

  Ik ben 7 mnd geleden via een keizersnede bevallen. Voor de geboorte woog ik 64 kilo nu 69 kilo.
  Ik ben al 3 weken een koolhydraat arm eiwitrijk voedingspatroon aan het eten maar ik val geen gram af, mijn man is al wel van 107 naar 103 kilo afgevallen.
  Overal lees ik dat je met bovenstaand eetpatroon tenminste 1 kilo per week makkelijk afvalt. Ik niet ik geef de moed bijna op en ga dan weer roken want dat deed ik altijd en dan bleef ik slank. Voor mijn kinderen wil ik dan liever niet doen maar zo doodongelukkig mijn eigen lichaam “haten” is ook geen optie.

  Ik zie er nu niet uit ik ben 1.79 meter en weeg dus 69 maar het vet zit enkel en alleen om mijn navel. Heb geen zwembandjes. Enkel een naar voren stekende buik ik lijk zonder grap 8 maand zwanger. Niks staat meer mooi. Ik draag nog steeds zwangerschapsbroeken ivm de pens. Buikomvang is 94 cm.

  Ik ben hier doodongelukkig onder.

  Wat doe ik nou fout ik eet meerdere keren per dag eiwitrijke voorgestelde gerechten en vermijd slechte koolhydraten zoals brood en aardappels etc. Wel de goede koolhydraten met mate.

  Help aub ik wil weer elegant en slank zijn zoals altijd. Ook na 1e bevalling was ik daarna weer slank nu niet!

  Groeten Susanne

  • Monique schreef:

   Hey Susanne, ik hoop dat iemand je kan helpen! Helaas ben ik zelf daar niet de aangewezen persoon voor, maar wellicht leest iemand je bericht!

 3. Andrea schreef:

  Hallo,

  Even een vraagje over het bewaren.
  Hoe kan ik het eiwitrijke havermout koekjes het beste bewaren?
  Kan het met deze ingrediënten buiten de koelkast worden bewaard?

  • Monique schreef:

   Hey Andrea, goede vraag!

   Omdat de ingrediënten bederfelijk zijn zou ik ze niet te lang bewaren, enkele dagen. Ik zou ze denk ik dan wel in de koelkast bewaren inderdaad en in een afgesloten bakje. Je zou ze ook wel kunnen invriezen om de koekjes wat langer goed te houden, maar dat heb ik eerlijk gezegd nog niet zelf uitgeprobeerd! Mocht je het proberen dan ben ik benieuwd wat je ervaring is. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *