5x eiwitrijk avondeten 2.0

Ultra low carb pizza | Freud and Fries

1. Low carb pizza

Ken je ze, de cloud breads? Dit is ook een soort cloud bread, maar dan met de toppings naar keuze. En if you ask me, mijn toppings naar keuze hebben dan iets te maken met tomaat en kaas. Want HALLOOOO pizza!

Vanzelfsprekend kan je helemaal losgaan op de verdere ingrediënten, maak je pizza precies naar wens: salami, vier kazen, ananas, whatever you like!

Totale recept (zonder toppings): kcal: 306; v/k/e/vez: 22g, 3g, 29g, 2g.

Chickpea groenteburger | Freud and Fries -2

2. Chickpea groenteburger

Een heerlijke simpele burger gemaakt met kikkererwten. Het is alweer lang geleden dat ik mijn eigen vega-burgers maakte, tegenwoordig heb je zoveel lekkers in de supermarkt liggen (of ik word lui, dat zou ook kunnen). Maar als je even wat meer tijd hebt, dan is deze groenteburger ideaal en natuurlijk enorm lekker.

Ik maakte hier vijf burgers van, 127 kcal each en met de kikkererwten toch zo’n 7 gram eiwitten.

Totale recept: kcal: 633; v/k/e: 37g, 35g, 34g.

Kip pizzaburger | Freud and Fries-1

3. Kip pizzaburger

Dit tweede burgerrecept bedacht ik nadat ik een poster zag hangen van de pizzaburger, zo’n anderhalf of twee jaar geleden alweer. Ik had nog niet gezien wat het precies voor moest stellen (later bleek het namelijk heel anders dan ik verwacht had) en begon wat met het idee te spelen. En dus ontstond deze kip pizzaburger, juicy en met alle smaken van pizza. Make it your own!

Totale recept: kcal: 607; v/k/e: 33g, 22g, 67g.

Pad thai met wortelnoedels | Freud and Fries

4. Pad thai

Afgelopen weekend heb ik me door mijn tante (die de halve wereld al heeft afgereisd) laten vertellen dat het beste voedsel uit Thailand komt. Ik geloof het graag…

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit bij de Thai ben geweest, en al helemaal niet in Thailand. Dus eigenlijk kan je stellen dat ik dus helemaal niet zo weet hoe Pad thai hoort te smaken. Maar hey, maakt niet uit, dit gerecht is sowieso enorm lekker.

Totale recept: kcal: 487; v/k/e/vez: 14g, 91g, 45g, 13g.

zoete-pompoensoep-freud-and-fries-1

5. Zoete pompoensoep

Oké, truth be told, dit recept is niet per se eiwitrijk. Je zou het wel eiwitrijker (en ook romiger) kunnen maken door bijvoorbeeld gladgemalen cottage cheese aan de soep toe te voegen. Eigenlijk zou ik willen dat ik het zelf hd bedacht!

Deze soep is een enorme favoriet en ik kan hem soms dagen achtereen eten. Wie is er nou niet gek op pompoen?

Totale recept: kcal: 891; v/k/e/vez: 1g, 194g, 20g, 34g.

VOLG FREUD AND FRIES (EN MIJ) OOK OP FACEBOOK OF INSTAGRAM!

Check ook de eerdere serie:

Of de nieuwe serie:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *