Ik zou mezelf een wereldreizigster willen noemen maar eigenlijk ben ik buiten Europa alleen in Noord-Amerika geweest. Met Thaise recepten ben ik net zo bekend als met de Japanse taal. Mijn kennis van pad thai reikt niet verder dan het beeld dat ik ervan vormde op internet en dat klinkt waarschijnlijk niet veelbelovend.
Maar deze combinatie, jongens, deze pad thai met wortelnoedels (en wat een ongelofelijk gaaf idee, wortelnoedels!) is echt hemels.
10 ml (2 tl) Thaise oester soja (of zoete sojasaus)
8 gram (3 teentjes) knoflook
69 gram (1 stuk) rode ui
100 gram jumbo garnalen
111 gram (2 stuks) ei
38 gram (1 stuk) bosui/lente-ui
½ tl korianderpoeder
Wat moet je doen
Doe de tamarindepasta in een klein schaaltje en giet daarover het hete water.
Snijd ondertussen de wortels in slierten met een dunschiller of Spirelli.
Meng de aangelengde tamarindepasta met de soja- en oestersaus. Zet apart.
Snijd de knoflook en ui in snippers en fruit zo'n 2 minuten in een koekenpan op middelheet vuur (sprayen met een non-stick spray of olie gebruiken).
Voeg vervolgens de garnalen toe en bak zo'n 2 minuten. Schep de knoflook, ui en garnalen in een schaaltje en zet apart.
Spray nogmaals met non-stick spray of gebruik wat olie en voeg de eieren toe aan de koekenpan. Maak een roerei. Schep dit in de schaal bij de garnalen.
Doe vervolgens de wortelnoedels in de koekenpan. Kook deze zo'n 5 minuten waarbij je zo nu en dan de noedels husselt.
Snijd ondertussen een bosui/lente-ui in kleine stukjes. Voeg deze toe en giet ook de tamarindesaus over de wortelnoedels.
Laat dit geheel nog zo'n 3-4 minuten opstaan tot de wortels beetgaar zijn en strooi de koriander over het geheel.
Voeg ten slotte de inhoud van de schaal met garnalen en ei toe en hussel goed door elkaar.
Verdeel de pad thai over twee kommen en giet de overige saus erbij.
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: