Dinner ♡ Pad thai met wortelnoedels

Pad thai met wortelnoedels | Freud and Fries

Ik zou mezelf een wereldreizigster willen noemen maar eigenlijk ben ik buiten Europa alleen in Noord-Amerika geweest. Met Thaise recepten ben ik net zo bekend als met de Japanse taal. Mijn kennis van pad thai reikt niet verder dan het beeld dat ik ervan vormde op internet en dat klinkt waarschijnlijk niet veelbelovend.

Maar deze combinatie, jongens, deze pad thai met wortelnoedels (en wat een ongelofelijk gaaf idee, wortelnoedels!) is echt hemels.

Pad thai met wortelnoedels | Freud and Fries

Pad thai met wortelnoedels
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 2
Wat heb je nodig
  • 285 gram (5 stuks) bospeen
  • 17 gram (1 el) tamarindepasta
  • 45 ml (3 el) heet water
  • 15 ml (1 el) sojasaus
  • 10 ml (2 tl) Thaise oester soja (of zoete sojasaus)
  • 8 gram (3 teentjes) knoflook
  • 69 gram (1 stuk) rode ui
  • 100 gram jumbo garnalen
  • 111 gram (2 stuks) ei
  • 38 gram (1 stuk) bosui/lente-ui
  • ½ tl korianderpoeder
Wat moet je doen
  1. Doe de tamarindepasta in een klein schaaltje en giet daarover het hete water.
  2. Snijd ondertussen de wortels in slierten met een dunschiller of Spirelli.
  3. Meng de aangelengde tamarindepasta met de soja- en oestersaus. Zet apart.
  4. Snijd de knoflook en ui in snippers en fruit zo'n 2 minuten in een koekenpan op middelheet vuur (sprayen met een non-stick spray of olie gebruiken).
  5. Voeg vervolgens de garnalen toe en bak zo'n 2 minuten. Schep de knoflook, ui en garnalen in een schaaltje en zet apart.
  6. Spray nogmaals met non-stick spray of gebruik wat olie en voeg de eieren toe aan de koekenpan. Maak een roerei. Schep dit in de schaal bij de garnalen.
  7. Doe vervolgens de wortelnoedels in de koekenpan. Kook deze zo'n 5 minuten waarbij je zo nu en dan de noedels husselt.
  8. Snijd ondertussen een bosui/lente-ui in kleine stukjes. Voeg deze toe en giet ook de tamarindesaus over de wortelnoedels.
  9. Laat dit geheel nog zo'n 3-4 minuten opstaan tot de wortels beetgaar zijn en strooi de koriander over het geheel.
  10. Voeg ten slotte de inhoud van de schaal met garnalen en ei toe en hussel goed door elkaar.
  11. Verdeel de pad thai over twee kommen en giet de overige saus erbij.
Serving size: 1 Calorieën: 244 Vetten: 7 Koolhydraten: 46 Vezels: 7 Eiwitten: 23
Extra
Cal: 487; v/k/e/vez: 14g, 91g, 45g, 13g.

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


Ook lekker als avondeten…

Pompoenpizza met courgette en rode biet

Pompoenpizza met courgette en rode biet | Freud and Fries

Bloemkoolpizza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: