Pizza ♡ Bloemkoolpizza (koolhydraatarme pizza)

IY- Koolhydraatarme pizza (bloemkool pizza) | Freud and Fries

Eén keer in mijn leven heb ik een andere pizza dan een pizza Margherita gegeten. Ik weet nog wanneer dat was, in 2008 tijdens mijn vakantie in Rome met mijn ex. We hadden die dag flink wat rondgelopen (de eerste dag hadden we al half Rome doorkruist) en besloten allebei voor iets nieuws te gaan. Hij een pizza calzone en ik iets met artichoke.

Ik eet nooit meer artichoke.
Of pizza.

Oké, never mind that. Dat lieg ik natuurlijk. Echter heb ik sindsdien nooit meer iets genomen anders dan pizza nummer 1.

En ook deze keer ga ik voor safe, met deze koolhydraatarme pizza.

Of ja, safe? Niet helemaal natuurlijk. Ik maakte namelijk niet zomaar een pizza, maar een bloemkool pizza. Dat is weer wat anders dan de pizza Margherita. De bodem bestaat niet uit meel maar jawel, uit bloemkool. Wist je dat je met bloemkool ook puree kunt maken (als alternatief voor aardappelpuree) of rijst?

IY- Koolhydraatarme pizza (bloemkool pizza) | Freud and Fries

 

IY- Koolhydraatarme pizza (bloemkool pizza) | Freud and Fries

Waarmee zou jij deze pizza beleggen?


DIY: Koolhydraatarme pizza (bloemkool pizza)
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 1
Deze bloemkool pizza is een zeer koolhydraatarme pizza, niet moeilijk om te maken en is een goed en gezond alternatief om eens te nemen in plaats van een gewone pizza.
Wat heb je nodig
Pizza bodem
  • 800 gram bloemkool
  • Bodempje water
  • 1 ei
  • 35 gram cottage cheese
  • ⅛ tl zout
  • 1 tl oregano
Pizza topping
  • 70 gram tomatenpuree
  • ½ tomaat
  • 50 gram cream cheese light (5%)
  • 1 tl oregano
Wat moet je doen
  1. Breng een pan met een bodempje water aan de kook.
  2. Maal de bloemkool in een keukenmachine of blender tot fijn als rijst.
  3. Kook vervolgens de bloemkool"rijst" zo'n 5 minuten in het bodempje water.
  4. Giet/schud de bloemkool in een zeef en laat even uitdruppen. Wacht tot voldoende afgekoeld of giet er wat koud water over.
  5. Plaats een theedoek over de zeef en draai om zodat de inhoud in de theedoek valt. Pak de punten van de theedoek samen en knijp alle vocht eruit.
  6. Doe de uitgeknepen bloemkool in een schaal met de overige ingrediënten voor de pizza bodem en meng.
  7. Plaats het "deeg" op een ovenschaal met bakpapier en vorm in een pizza (rond, vierkant, wat jij wilt).
  8. Bak 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180ºC (hete lucht).
  9. Beleg/besmeer met je favoriete ingrediënten en plaats nog eens 5-10 minuten in de oven (180ºC/hete lucht).
Serving size: 1 Calorieën: 318 Vetten: 7 Koolhydraten: 24 Eiwitten: 28
Extra
Pizza (zonder topping):
Cal: 318; v/k/e: 7g, 24g, 28g.

Credits naar Detoxinista waarop ik het recept grotendeels gebaseerd heb. 

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


En nog meer pizza-inspiratie…

Pompoenpizza

Pompoenpizza met courgette en rode biet | Freud and Fries

Witte veggie pizza

Witte veggiepizza | Freud and Fries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: