Eén keer in mijn leven heb ik een andere pizza dan een pizza Margherita gegeten. Ik weet nog wanneer dat was, in 2008 tijdens mijn vakantie in Rome met mijn ex. We hadden die dag flink wat rondgelopen (de eerste dag hadden we al half Rome doorkruist) en besloten allebei voor iets nieuws te gaan. Hij een pizza calzone en ik iets met artichoke.
Ik eet nooit meer artichoke.
Of pizza.
Oké, never mind that. Dat lieg ik natuurlijk. Echter heb ik sindsdien nooit meer iets genomen anders dan pizza nummer 1.
En ook deze keer ga ik voor safe, met deze koolhydraatarme pizza.
Of ja, safe? Niet helemaal natuurlijk. Ik maakte namelijk niet zomaar een pizza, maar een bloemkool pizza. Dat is weer wat anders dan de pizza Margherita. De bodem bestaat niet uit meel maar jawel, uit bloemkool. Wist je dat je met bloemkool ook puree kunt maken (als alternatief voor aardappelpuree) of rijst?
Deze bloemkool pizza is een zeer koolhydraatarme pizza, niet moeilijk om te maken en is een goed en gezond alternatief om eens te nemen in plaats van een gewone pizza.
Wat heb je nodig
Pizza bodem
800 gram bloemkool
Bodempje water
1 ei
35 gram cottage cheese
⅛ tl zout
1 tl oregano
Pizza topping
70 gram tomatenpuree
½ tomaat
50 gram cream cheese light (5%)
1 tl oregano
Wat moet je doen
Breng een pan met een bodempje water aan de kook.
Maal de bloemkool in een keukenmachine of blender tot fijn als rijst.
Kook vervolgens de bloemkool"rijst" zo'n 5 minuten in het bodempje water.
Giet/schud de bloemkool in een zeef en laat even uitdruppen. Wacht tot voldoende afgekoeld of giet er wat koud water over.
Plaats een theedoek over de zeef en draai om zodat de inhoud in de theedoek valt. Pak de punten van de theedoek samen en knijp alle vocht eruit.
Doe de uitgeknepen bloemkool in een schaal met de overige ingrediënten voor de pizza bodem en meng.
Plaats het "deeg" op een ovenschaal met bakpapier en vorm in een pizza (rond, vierkant, wat jij wilt).
Bak 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180ºC (hete lucht).
Beleg/besmeer met je favoriete ingrediënten en plaats nog eens 5-10 minuten in de oven (180ºC/hete lucht).
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: