Wanneer menigeen Brabander en Limburger tot de middag in bed blijft liggen en uiteindelijk, brak en lui, aan tafel schuift. “Doe mij maar een licht ontbijt.” Het is de dag na carnaval.
Geboren in Brabant, getogen in het Bônneland, werd carnaval er bij mij met de paplepel ingegoten. Er is een foto van toen ik twee was, gekleed als Roodkapje naast mijn broertje op de bank. Op mijn elfde ging ik naar de plaatselijke discotheek, een zaal van misschien 8 bij 20 tegenover ons huis, en renden we gillend naar de wc wanneer “Konten Bonken” werd gedraaid en de jongens fanatiek rondsprongen. Op mijn twaalfde stond ik als page op de prinswagen. Een paar jaar geleden stond ik mijn broertje aan te juichen terwijl hij zijn Burgemèsterslied zong.
Vandaag word ik volkomen nuchter wakker om aan het werk te gaan. Carnaval behoort tot iets van het verleden. Eerlijk gezegd heb ik een hekel aan de muziek. Of polonaises. En de dronken mensen. Ja, vooral de dronken mensen aangezien ik niet meer drink.
Toch niet helemaal waar. Zondagavond stond ik nog in het Knoerissenrijk met mijn neefjes en hun vriendinnen tussen de andere lallende verklede carnavalsvierders. We zongen enthousiast mee en deinden van links naar rechts op de muziek van Vader Abraham op het podium. De eerste keer dan. Niet meer toen hij de tweede keer zijn Smurfenlied zong. Of de derde keer. Maar wel weer de vierde keer toen hij eindelijk wegging.
Het was lang geleden dat ik zo heb genoten van carnaval.
Eén dag slechts.
Ik word ook ouder, hè.
‘s Nachts aten we eieren en snert bij mijn oom en tante. Dat hoort er nu eenmaal bij.
Maar vandaag is het weer voorbij. Vandaag is het aswoensdag en kan het vasten beginnen. Vandaag is de brakke dag na carnaval. Vandaag is het makkelijk eten, gemaksvoer. Dus voor vandaag een simpele omelet wrap gevuld met cottage cheese, rucola en cherrytomaatjes. Simpel maar wel lekker. En natuurlijk gezond en eiwitrijk. Zodat je weer kunt gaan knallen!
Deze omelet wrap met cottage cheese en rucola is heerlijk voor een luie ochtend.
Wat heb je nodig
Omelet wrap
4 eiwitten
1 ei
1-2 el gedroogde bieslook
peper en zout naar smaak
Vulling
100 gram cottage cheese
5-6 cherrytomaatjes
1-2 handjes rucola sla
Wat moet je doen
Zet een koekenpan op het fornuis en brengt op temperatuur (medium temperatuur).
Klop de eieren los. Giet in de pan en bak de omelet zo'n 5 minuten aan beide kanten. Als het ei nog nat is de bieslook en peper en zout erop strooien. Draai het omelet in het geheel om.
Schuif het omelet op een bord en vul met de cottage cheese, rucola en gehalveerde cherrytomaatjes. Vouw dicht, eventueel met een cocktailprikker vastzetten.
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: