Cake ♡ Gezonde tiramisu

Gezonde tiramisu | Freud and Fries

Confession time.

Ik drink al tijden geen alcohol. Het gekste wat ik de afgelopen jaren op een stapavond heb besteld is een glas water. Wat volgens sommigen meelijwekkend is.

“Monique, ik vind het zo zielig voor je dat je geen alcohol drinkt.” Een vriendinnetje uit Rusland, misschien dat dat een en ander verklaart. Maar de meeste mensen zullen verbaasd opkijken wanneer je niet drinkt. Zeker als je uit Brabant komt (maar natuurlijk ook daarbuiten) hoort alcohol op zijn tijd er écht bij. Wie viert er nou carnaval zonder alcohol?

En eerlijk waar, ik vier liever ook geen carnaval zonder alcohol. Ook ík kan maar een bepaalde mate van gelal, Nederlandstalige hoempahoempa-muziek en polonaises verdragen. Nee, scrap that, ik kan helemaal geen polonaises verdragen.

Hoe minder vaak ik alcohol drink, hoe viezer ik het vind wanneer ik het weer eens neem. En dan gaat het er bij mij niet in dat je het – net zoals koffie – moet leren drinken. Ik ga toch zeker mezelf niet dwingen iets te nemen wat ik ronduit vies vind? (Al ben ik bang dat ik op dat koffiegedeelte ook weer terug moet komen.) Toch maakte ik dit slanke tiramisu recept. Want voor tiramisu, gezonde tiramisu welteverstaan, maak ik maar WAT GRAAG een uitzondering!

Gezonde tiramisu | Freud and Fries

 

Gezonde tiramisu | Freud and Fries

In dit recept gebruikte ik mijn suikervrije lange vingers.


Gezonde tiramisu
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 10
Deze gezonde tiramisu is de meest gezonde en eiwitrijke tiramisu die je ooit zult tegenkomen. Met zelfgemaakte (suikervrije) lange vingers en een zelfgemaakte crème.
Wat heb je nodig
Lange vingers
 • Zie suikervrije lange vingers
 • 1 kopje Senseo (of 125 ml sterke koffie)
 • 2 el rum (ik gebruikte Captain Morgan Original Spiced Gold)
Crème/"mascarpone"
 • 3 eieren
 • 60 druppels stevia
 • 160 ml (2/3 cup) ongezoete amandelmelk
 • 1 tl vanille extract
 • ½ tl agar agar
 • 500 gram Griekse yoghurt (Total 0%)
 • 2 tl vanille extract
Wat moet je doen
Voor de lange vingers
 1. Maak de lange vingers zoals volgens het recept bij de link hierboven (maak er 21).
Voor de crème/"mascarpone"
 1. Breng een grote pan water aan licht aan de kook (waarin een kleiner pannetje au bain marie kan staan). Terwijl je het water opwarmt kun je de volgende stap uitvoeren.
 2. Klop de eieren kort samen. Voeg de stevia, amandelmelk, 1 tl vanille extract en agar agar toe en meng nogmaals (dit laatste gewoon met een lepel of spatel om te voorkomen dat er bubbels ontstaan).
 3. Giet het eiermengsel in het kleine pannetje en warm dit op boven het water waarbij je voortdurend roert. Roer tot het eiermengsel flink is ingedikt (ongeveer 15 minuten). Zorg dat het mengsel niet te heet wordt en blijf constant roeren om te voorkomen dat je eindigt met een roerei/je mengsel teveel naar ei gaat ruiken.
 4. Haal het pannetje uit de pan met water, giet de inhoud in een kom en laat even afkoelen. Voeg een paar scheppen yoghurt toe en meng (zo kan het eiermengsel wat afkoelen voordat je alle yoghurt toevoegt). Voeg ook de rest van de yoghurt toe en 2 tl vanille extract en meng goed.
 5. Voeg in een apart schaaltje de koffie met de rum, meng kort.
 6. Bedek een kleine cake/broodblik (mijne is 18 x 10 cm) met plastic folie/vershoudfolie met wat extra over de randen. Leg een eerste rij lange vingers (bij mij pasten er 7 op een rij), giet hier 2-3 el koffie met rum over, hierover een laag crème, opnieuw een rij lange vingers, koffie met rum, crème, lange vingers, koffie met rum, crème. Vouw vervolgens de plastic folie over de tiramisu.
 7. Plaats de tiramisu in de koelkast en laat minstens 2 uur opstijven.
Serving size: 1 Calorieën: 140 Vetten: 5 Koolhydraten: 12 Eiwitten: 12
Extra
Tiramisu (zonder lange vingers):
Cal: 629; v/k/e: 21g, 22g, 73g.

Tiramisu (met lange vingers):
Cal: 1.405; v/k/e: 48g, 117g,121g.

Notitie: De tijden zijn inclusief de tijd om lange vingers te maken.

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


En dit vind je vast ook wel lekker…

Perencake

Perencake | Freud and Fries

Angel food cake

High protein angel food cake | Freud and Fries

Framboos-Oreo bananenbrood

Framboos-Oreo bananenbrood | Freud and Fries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: