Do do do do dood, do do do, do do do do do do dood, always Coca-Cola
Kip. Het meest veelzijdige stukje vlees. Kip.
Herken je dat? Dat opeens een of ander reclamedeuntje in je opkomt wanneer je aan een bepaald product denkt. Ik heb het met kip (het meest v… there we go again) en had het met die BN Biscuits maar volgens mij (?) verkopen ze die niet meer. Ik kan bijna het woord niet uitspreken zonder (zij het in gedachten) het deuntje erbij te zingen. Gelukkig is er zoiets als een prefrontale cortex die al mijn rare impulsen nog iets in toom houdt.
Broccoli, kip en rijst maar net even anders. Deze Coca Cola kip met sojasaus en rijst van bloemkool maakt een standaardmaaltijd tot een luxe gerecht.
Wat heb je nodig
Coca Cola kip
600 gram kipfilet
100 ml sojasaus (bijvoorbeeld Conimex)
50 ml zoete sojasaus (of nog meer sojasaus)
75 ml cola light (bijvoorbeeld Coca Cola)
30 ml citroensap
1 tl gemberpoeder
900 gram (1 stuk) broccoli
Bloemkoolrijst
800 gram (1 stuk) bloemkool
Knoflookpoeder, peterselie, peper, zout naar smaak
Wat moet je doen
Maak een marinade van de sojasaus, cola, citroensap en gemberpoeder door deze goed te mixen.
Snijd de kipfilet in reepjes en laat de reepjes een nacht in de marinade staan.
Haal de kipfilet met een vork uit de marinade en bak de kipfiletreepjes tot gaar.
Snijd de broccoli ondertussen in kleine stukjes en voeg toe aan de kipfilet. Giet de overige marinade hier overheen en laat nog zo'n 10 minuten opstaan tot de broccoli beetgaar is.
Maal de bloemkool fijn in een keukenmachine tot je rijstkorrels hebt. Voeg knoflookpoeder, peterselie, zout en peper naar smaak toe (ik gooi er zelf altijd flink wat knoflookpoeder overheen omdat bloemkool een vrij flauwe smaak heeft).
Breng een wok goed op temperatuur en doe hierin de bloemkoolrijst. Verwarm ongeveer 5-10 minuten zodat de bloemkool gaar (maar wel met een bite) is.
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: