Terwijl iedereen aan de potten whey zit, bestel ik elke keer weer mijn vertrouwde pot Micellar Casein (White Chocolate, if you please).
Anderen noemen het tegendraads, ikzelf noem het ik-weet-verdomme-zelf-wel-wat-ik-lekker-vind. Want, call me crazy, ik houd ervan hoe dik en papperig (en bijna niet-te-roeren) mijn kwark wordt wanneer ik er een schep caseïne doorheen meng en dat ik er zonder enig probleem protein fluff mee kan maken. Plus, de gedachte dat het nog lang in mijn lichaam aan het werk is om het van de nodige eiwitjes te voorzien, vind ik ook dikke prima.
Wat niet wil zeggen dat ik verschillende potten en sample zakjes whey in huis heb (ik zeg overigens meestal wei misschien zit er toch iets tegendraads in, ik zeg immers ook caseïne en niet casein). Het probleem is alleen dat ik mijn geld blijf uitgeven aan enorme potten caseïne terwijl mijn voorraad wei whey alleen maar toeneemt doordat ik er eigenlijk altijd wel samples bij kies. I know, first world problems.
Maar heujheuj, OP-LOS-SING! Ik bedenk gewoon een recept met whey.
Ik blij, jullie blij: hoef je eens niet speciaal caseïne aan te schaffen omdat ik nou eenmaal voornamelijk met caseïne werk en normaal geen idee heb of whey hetzelfde (of enigszins hetzelfde) resultaat gaat opleveren. (Voor sommige baksels en creaties wel – protein fluff werkt gewoon niet met whey zonder extra toevoegingen.)
Dus was je op zoek naar een recept met whey? HIER (*wijst naar beneden*) moet je zijn!
70 gram Whey Perfection (Body en Fitshop) (bijv. Granny's Apple Pie of vanille)
1 ei
80-100 gram 78% chocolade
Wat moet je doen
Pureer de banaan samen met de appelmoes en notenpasta in een kom.
In een aparte kom voeg je de kokosmeel, havermoutmeel en whey samen. Giet de natte ingrediënten erover en voeg tevens het ei toe. Meng tot een geheel.
Bedek een rechthoekige ovenschaal met bakpapier en spray deze met non-stick spray. Schep hierin het beslag.
Bak 20 minuten in de (conventionele) oven op 160ºC.
Haal uit de oven, laat volledig afkoelen en snijd in gelijke repen.
Smelt de chocolade (in stukjes gehakt) in een schone pan boven een pan met heet water. Dip de bars in de chocolade en gebruik de restjes chocolade om de bars goed te bedekken.
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: