Het zal je misschien niet ontgaan zijn dat deze cake afgelopen week zowel op de social media van Freud and Fries als die van Bodyenfitshop voorbij kwam. Toen ik de foto van deze – al zeg ik het zelf – best wel awesome cake op Instagram postte raakten de mensen van Bodyenfit volgens mij een beetje enthousiast want ineens kreeg ik verschillende mailtjes of ik de foto misschien zou willen delen.
Maar het recept… dat hield ik geheim.
Dit is namelijk niet zomaar de Smart cake van Bodyenfit, dit is een GEZONDERE versie! Jawel, je wilt misschien even goed kijken naar dit recept.
Cakes zijn over het algemeen gemaakt met een aantal basisingrediënten: meel, suiker, boter, eieren. Aangezien ik de suikervrije Smart cake mix gebruikte is deze cake natuurlijk al suikervrij. Maar dat is niet alles!
Ik had namelijk al eens eerder een vetarme cake gemaakt, dat wil zeggen, zonder boter of olie te gebruiken. Dus ik dacht, zou dat ook kunnen met deze cake mix?
Nou, ik kan je vertellen: het kan.
Feel free dit recept te gebruiken en je eigen ingrediënten te gebruiken wanneer jij JOUW variatie op de Smart cake maakt. En wanneer je dat doet, tag me (@freudandfries op Instagram) dan eens in je foto of stuur het naar mijn Facebookpagina (zie hieronder), ik ben enorm benieuwd naar jullie creaties!
Mix de cake mix, de 4 eieren en appelmoes samen in een grote kom.
Giet het beslag in een gesprayde (non-stick spray) cakevorm (normale grootte).
Pureer de ontpitte dadels, het water en de cacaopoeder in een kleine keukenmachine of met een staafmixer tot een pasta. De pasta moet niet te waterig zijn maar ook niet te stevig zodat je het door de cake kunt swirlen.
Voeg de frambozen en de chocolade-dadel pasta toe aan het beslag. Druk de frambozen op verschillende plaatsen in het beslag en swirl de chocolade-dadel pasta er doorheen.
Bak de cake in 60 minuten op 160ºC (op de verpakking staat 75 minuten maar bij mij was de cake al klaar bij 60 minuten).
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: