Brood ♡ Eiwitrijk bananenbrood

Proteïne bananenbrood | Freud and Fries

❝Een natte kat is geen blije kat – Monique

Geknield in de douchebak probeer ik shampoo uit Jip’s (Loki’s nieuwe kleine broertje) vacht te wassen terwijl hij jammert en piept alsof ik een mes in mijn hand heb in plaats van de douchekop. Wie had ook alweer bedacht dat dit leuk zou zijn? Loki staat ondertussen bij de deur, nog onbewust van zijn lot.

Een uur later zijn ze zacht en pluizig en ruiken naar schone babybilletjes (kattenkontjes?) en kruipen knus op mijn schoot alsof alles vergeten en vergeven is.

Ik besmeer een versgebakken, nog lauwwarm stuk bananenbrood met zelfgemaakte Protella (Protein Nutella) en ben zelf inmiddels ook allang vergeten dat ik zojuist half doorweekt in de douchebak stond omdat ik zo nodig die mannen eens een douchebeurt wilde geven.

Forgive and forget. Dat is wat alleen goed voedsel kan doen.

Proteïne bananenbrood | Freud and Fries

 

Proteïne bananenbrood | Freud and Fries

Probeer ook eens het eenpersoons bananenbrood!


Eiwitrijk bananenbrood
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 14
Bananenbrood is normaal een echte koolhydraatbom maar dit eiwitrijke bananenbrood voorziet je bovendien van de nodige eiwitjes! Een heerlijke bananensmaak, knapperig van buiten en zacht van binnen.
Wat heb je nodig
Wat moet je doen
 1. Maak de appels zacht door ze 2 minuten in de magnetron op te warmen of te koken. Pureer deze dan samen met de bananen. Laat dit vervolgens even afkoelen.
 2. Meng de droge ingrediënten in een aparte kom met een garde.
 3. Mix alle natte ingrediënten (dus nu ook het gepureerde fruit) samen en "vouw"/meng vervolgens voorzichtig de droge ingrediënten erdoorheen. Roer alleen tot het net gemixt is en roer vooral niet te lang.
 4. Optioneel: snijd de extra banaan in plakjes en leg de helft ervan op de bodem van de cakevorm (ik gebruikte eentje van 28 cm in lengte). De andere helft leg je op het beslag.
 5. Schep of giet het beslag in een cakevorm en optioneel: plaats dan de andere helft van de banaan in plakjes hierop.
 6. Bak 60-65 minuten in een voorverwarmde oven op 150ºC (hete lucht) of tot donkerbruin aan de bovenkant en dat wanneer je er een prikker in steekt deze schoon eruit komt.
 7. Laat volledig afkoelen en gebruik een scherp mes om de randen los te krijgen voordat je de cake uit de vorm haalt.
 8. Je kunt het bananenbrood op de boven- of onderkant serveren. Ik serveerde mijn brood "op zijn kop" omdat de onderkant wat natter was door de toegevoegde banaan.
Serving size: 1 Calorieën: 76 Vetten: 0 Koolhydraten: 13 Eiwitten: 7
Extra
Cal: 1.065; v/k/e: 5g, 176g, 91g.

* Bananen kun je ook laten “rijpen” door in de schil met een vork gaatjes te prikken (echt tot in het vruchtvlees) en vervolgens de banaan één minuut in de magnetron op te warmen. Zo wordt de banaan wat zachter en heeft het wat meer weg van een rijpe banaan.

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


Meer met banaan…

Banana coffee protein fluff

Banana-Coffee protein fluff | Freud and Fries

Banana wraps

4 reacties op “Brood ♡ Eiwitrijk bananenbrood”

 1. Mark Geurts schreef:

  Goed idee om ei eiwitten in het brood te doen, ga ik ook proberen maar dan met de broodbakmachine (moet niet te moeilijk voor mij worden hé ;-))…

  • Monique schreef:

   Haha nou zo moeilijk is het sowieso niet (anders had ik het waarschijnlijk ook niet gedaan). Maar wie weet lukt dat met een broodbakmachine ook prima. Ik hoor wel hoe dat gegaan is! 😉

 2. ilse schreef:

  Hallo,

  Kun je het eiwitpoeder ook weglaten in dit recept? Wil de cake/brood namelijk zo caloriearm mogelijk houden. Moet het dan door iets vervangen worden?
  Mag je xanthaangom toevoegen aan dit recept ? Zo ja, hoeveel?
  Bedankt voor de reactie 🙂

  • Monique schreef:

   Hey Ilse,
   Ik moet je eerlijk zeggen dat ik niet weet waardoor je de eiwitpoeder zou moeten vervangen om het meer caloriearm te maken. Ik heb het zelf niet op andere manieren geprobeerd dus kan ik daar sowieso niet echt iets over zeggen of je de garantie geven dat het dan zal lukken, sorry! Wanneer je het poeder weglaat betekent het ook dat de verhoudingen veranderen (en je minder cake overhoudt), dus ik weet niet of het dan echt gaat helpen. Waarvoor wil je xanthaangom toevoegen?
   Groetjes,
   Monique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: