Na het succes van de protein pepernoten met havermout ging ik nog een stapje verder. Waar deze pepernoten al smaakten als échte pepernoten (of, kruidnoten, moet ik misschien zeggen), hadden ze door het gebruik van havermout wat minder weg van daadwerkelijke pepernoten. Door rice protein powder te gebruiken, is dat kleine probleempje echter verholpen.
Dus without further ado, hier zijn ze dan: de enige echt. Protein pepernoten.
Meng alle droge ingrediënten met een garde samen. Voeg daaraan de kokosolie toe en meng met een pollepel tot een kruimelig deeg ontstaat. Voeg dan de melk toe (eventueel wat extra als dit nodig is. Kneed het deeg tot een bal (op dat moment merk je ook of er wat extra nodig is; als het wat plakkerig is moet je soms even doorgaan met kneden tot de melk goed is opgenomen en anders even in de koelkast plaatsen).
Maak van de grote deegbal kleine balletjes ter grootte van pepernoten (ongeveer 5 gram). (Dit deeg is beter hanteerbaar dan het pepernotendeeg met havermout en blijft minder aan je vingers plakken.)
Druk de balletjes lichtjes op een bakplaat.
Bak de pepernoten 45-50 minuten in een voorverwarmde oven op 160ºC (hete lucht) en laat ook in de oven afkoelen (in ieder geval tot kamertemperatuur) zodat ze goed hard zijn.
Ik denk dat het zou moeten lukken met pea protein, maar niet 1:1 met dit recept. Waarschijnlijk zal je de hoeveelheid vloeistof moeten aanpassen, omdat rice protein volgens mij wat dunner is. Daarnaast heeft naturel pea protein volgens mij ook een wat sterkere smaak, dus ik kan me zo voorstellen dat het ook wat aan de smaak verandert. Als je het gaat proberen, laat je weten wat het resultaat was en wat werkte?
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Zou dit ook goed gaan met Pea Protein ipv Rice Protein?
Hey Jaitske,
Ik denk dat het zou moeten lukken met pea protein, maar niet 1:1 met dit recept. Waarschijnlijk zal je de hoeveelheid vloeistof moeten aanpassen, omdat rice protein volgens mij wat dunner is. Daarnaast heeft naturel pea protein volgens mij ook een wat sterkere smaak, dus ik kan me zo voorstellen dat het ook wat aan de smaak verandert. Als je het gaat proberen, laat je weten wat het resultaat was en wat werkte?
Groetjes,
Monique