Maar de felbegeerde pepernoten liggen uiteraard wel in de schappen en dat is genoeg reden om je eigen pepernoten te bakken.
Het is verrassend (in mijn opinie) dat in Nederland nog nooit de pindakaas pepernoot op de markt is gebracht. Ja, we hebben de chocoladepepernoot en de witte chocoladepepernoot. En die vreselijke oranje pepernoten met een vleugje sinaasappel, maar goed… Natuurlijk is de pepernoot van zichzelf al een Nederlands recept, maar waarom niet net nog iets meer verNederlandsen (serieus, spellingcheck, is dat een woord? En is spellingcheck géén woord?) door het te combineren met everyone’s favorite?
❝Een goeie lik pindakaas.
Je kunt uiteraard je pepernoten gewoon in pindakaas dippen. Maar je kunt je pepernoten ook in chocolade dippen. Leuker is het om je eigen pindakaas pepernoten te maken en tijdens Sinterklaasavondenkele maanden ervoor morgen te serveren.
Uiteraard heb ik ook gewoon een recept met eiwitrijke pepernoten voor jullie. De welbekende (oké, misschien nog niet maar dat komt vanzelf) protein pepernoot.
Mix de droge ingrediënten (eerste zes ingrediënten) samen.
Voeg hieraan de kokosolie en amandelmelk toe. Hiervoor kan 3 el al genoeg zijn maar als het nog wat kruimelig blijft en niet alle droge ingrediënten worden opgenomen kun je nog een extra eetlepel (of theelepel) amandelmelk toevoegen.
Kneed tot een stevige bal. Vorm hieruit kleine balletjes iets kleiner dan de grootte dat je je pepernoten wilt hebben.
Plaats de balletjes (licht aandrukken voor een platte onderkant) op een bakplaat en bak 20 minuten in de oven op 160ºC. Laat in de oven afkoelen.
Voor de pindakaas coating
Maak van pindakaas poeder en water je pindakaas.
Voeg hieraan de kokosolie en honing/maple syrup/agave siroop/coconut nectar toe.
Doe de inhoud in een klein pannetje en warm iets op terwijl je het geheel goed mengt.
Doop de pepernoten in de zachte pindakaas-honing fudge en leg op een schaaltje of stuk bakpapier. Laat afkoelen en opstijven in de koelkast (of in de vriezer, mogelijk blijven de pepernoten dan wat harder doordat er minder vocht in kan trekken).
Met pindakaas poeder: Cal: 1.233; v/k/e: 65g, 107g, 61g.
*Ik heb er bewust voor gekozen geen pindakaas te gebruiken omdat je ook nog kokosolie toevoegt maar wil je een echte pindakaassmaak dan kun je natuurlijk gewoon pindakaas gebruiken. Naar mijn inschatting heb je zo'n 5-7 el pindakaas nodig maar laat vooral je smaak en de dikte dit bepalen!
3.3.3077
WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: