Pindakaas pepernoten

Pindakaaas pepernoten | Freud and Fries

Sinterklaas is weer in het land.

..

Oh nee, toch niet!

Maar de felbegeerde pepernoten liggen uiteraard wel in de schappen en dat is genoeg reden om je eigen pepernoten te bakken.

Het is verrassend (in mijn opinie) dat in Nederland nog nooit de pindakaas pepernoot op de markt is gebracht. Ja, we hebben de chocoladepepernoot en de witte chocoladepepernoot. En die vreselijke oranje pepernoten met een vleugje sinaasappel, maar goed… Natuurlijk is de pepernoot van zichzelf al een Nederlands recept, maar waarom niet net nog iets meer verNederlandsen (serieus, spellingcheck, is dat een woord? En is spellingcheck géén woord?) door het te combineren met everyone’s favorite?

❝Een goeie lik pindakaas.

Je kunt uiteraard je pepernoten gewoon in pindakaas dippen. Maar je kunt je pepernoten ook in chocolade dippen. Leuker is het om je eigen pindakaas pepernoten te maken en tijdens Sinterklaasavond enkele maanden ervoor morgen te serveren.

Pindakaaas pepernoten | Freud and Fries

 

Pindakaaas pepernoten | Freud and Fries

Uiteraard heb ik ook gewoon een recept met eiwitrijke pepernoten voor jullie. De welbekende (oké, misschien nog niet maar dat komt vanzelf) protein pepernoot.

Eet smakelijk!

Pindakaas pepernoten
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 55
Deze pindakaas pepernoten zijn het kindje van Nederlands' twee meest favoriete producten. Inclusief recept voor proteïne pepernoten.
Wat heb je nodig
Pepernoten
Pindakaas coating
 • 48 gram (8 el) pindakaas poeder + 60 ml (4 el) water (OF: pindakaas*)
 • 20 gram gesmolten, geurloze kokosolie
 • 42 gram honing/maple syrup/agavesiroop/coconut nectar
Wat moet je doen
Voor de pepernoten
 1. Mix de droge ingrediënten (eerste zes ingrediënten) samen.
 2. Voeg hieraan de kokosolie en amandelmelk toe. Hiervoor kan 3 el al genoeg zijn maar als het nog wat kruimelig blijft en niet alle droge ingrediënten worden opgenomen kun je nog een extra eetlepel (of theelepel) amandelmelk toevoegen.
 3. Kneed tot een stevige bal. Vorm hieruit kleine balletjes iets kleiner dan de grootte dat je je pepernoten wilt hebben.
 4. Plaats de balletjes (licht aandrukken voor een platte onderkant) op een bakplaat en bak 20 minuten in de oven op 160ºC. Laat in de oven afkoelen.
Voor de pindakaas coating
 1. Maak van pindakaas poeder en water je pindakaas.
 2. Voeg hieraan de kokosolie en honing/maple syrup/agave siroop/coconut nectar toe.
 3. Doe de inhoud in een klein pannetje en warm iets op terwijl je het geheel goed mengt.
 4. Doop de pepernoten in de zachte pindakaas-honing fudge en leg op een schaaltje of stuk bakpapier. Laat afkoelen en opstijven in de koelkast (of in de vriezer, mogelijk blijven de pepernoten dan wat harder doordat er minder vocht in kan trekken).
Serving size: 1 Calorieën: 22 Vetten: 1 Koolhydraten: 2 Eiwitten: 1
Extra
Met pindakaas poeder:
Cal: 1.233; v/k/e: 65g, 107g, 61g.

*Ik heb er bewust voor gekozen geen pindakaas te gebruiken omdat je ook nog kokosolie toevoegt maar wil je een echte pindakaassmaak dan kun je natuurlijk gewoon pindakaas gebruiken. Naar mijn inschatting heb je zo'n 5-7 el pindakaas nodig maar laat vooral je smaak en de dikte dit bepalen!

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: