IJs ♡ Mocha protein ijs

Mocha protein ijs | Freud and Fries

Oeps, ik denk dat ik vergeten was dat het inmiddels geen zomer meer is. Zo vergeet ik ook regelmatig (zo’n beetje elke ochtend) dat ik weiger koffie te drinken. Of dat ik vroeger altijd zei dat krachttraining niets voor mij was. En die felle leggings, die zou ik dus echt nóóit dragen.

Noem het Oost-Indisch onthouden. Of noemt het een selectief geheugen. Noem het een beetje naïef, voor mijn part (is dat een Brabantse uitdrukking?).

Soms werkt het goed. Ik houd mezelf totaal niet voor de gek. Anderen voor de gek houden doe ik overigens soms wel. Meestal om goede reden overigens, so don’t blame me. Hebben jullie dat ook wel eens, dat je doet alsof je iets nog niet wist wat iemand vertelt terwijl je het maar al te goed weet? Please say I’m not the only one.

❝Oh, heb je geen vriendin?

Nee hoor, dat heb ik niet allang op je Facebook-pagina gezien. Sterker nog, ik kijk nooit op je Facebook-pagina. Ik kom niet eens op Facebook. #nostalker

❝Nee oma, dat verhaal hoor ik voor het eerst. Vertel gerust verder, ik ben een en al oor.

Een en al oor, oma, een en al oor. Vertel meer over die dochter van de zus van je tante die ik nog wel zou moeten kennen van vroeger, hoe je haar pas tegenkwam en hebt gepraat over het weer. Vertel meer. Een en al oor.

Mocha protein ijs | Freud and Fries

 

Mocha protein ijs | Freud and Fries

Maar – wut – zei iemand mocha protein ijs? Sorry, nu moet ik ophangen, oma. Want zeg je mocha protein ijs tegen me dan ben ik écht een en al oor. En vergeet ik even, zo voor het gemak, dat ik eigenlijk weiger koffie te drinken.

Nou ja, in principe DRINK ik ook geen koffie zo.

Mocha protein ijs
Print
Door:
Prep time:
Total time:
Serves: 1
Simpel en snel: mocha protein ijs met slechts vier ingrediënten! Geen ijsmachine nodig en kost je slechts vijf minuten.
Wat heb je nodig
  • 271 gram (2 stuks) bevroren banaan
  • 30 gram vanille of witte chocolade caseïne (bijvoorbeeld Micellar Casein (My Protein) of Micellar Casein Perfection (Body en Fitshop)) maar volgens mij kan whey (bijvoorbeeld Impact Whey (My Protein) of Whey Perfection (Body en Fitshop)) ook wel
  • 40 ml melk (karnemelk, magere melk, amandelmelk)
  • 2 el instant koffie (bijv. Nescafé Gold, want die gebruik ik ook)
Wat moet je doen
  1. Doe de bevroren bananen (het liefst in stukjes) in een keukenmachine of sterke blender en maal tot het zacht en romig begint te worden (dit duurt even, in de eerste instantie heb je gewoon brokken bevroren banaan maar laat de keukenmachine een tijdje draaien).
  2. Doe de koffiepoeder bij de melk en mix tot het enigszins goed is opgelost.
  3. Voeg eiwitpoeder en koffie in melk toe aan je bananenijs en mix tot het een geheel is. Ik voegde er zelf nog wat mocha Flavdrops aan toe om de smaak wat te versterken (niet dat ik van koffie houd).
Serving size: 1 Calorieën: 357 Vetten: 1 Koolhydraten: 66 Vezels: 8 Eiwitten: 28
Extra
Cal: 357; v/k/e: 1g, 66g, 28g.

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


Of anders dit ijs…

Banana pops

Citroenijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: