Met Sinterklaas in aantocht duikt half Nederland weer spontaan de keuken in om pepernoten en speculaasjes te bakken. Dol als ik ben op de geur (en de smaak) heb ik zelf ook al mijn eiwitrijke kruidnootjes klaarliggen om de oven in te gaan.
Gelukkig heb ik het recept voor je eigen Speculaas- en Koekkruiden voor je, zodat je nooit zonder hoeft te zitten. En zeg nou zelf, wat is lekkerder dan jouw eigen combinatie?
Maak heel eenvoudig je speculaaskruiden/koekkruiden zelf!
Wat heb je nodig
10 tl kaneelpoeder
2 tl nootmuskaat
1 tl kruidnagel
1 tl kardemom
1 tl witte peper
1 tl koriander
1 tl gemberpoeder
1 tl anijspoeder
Wat moet je doen
Mix de specerijen samen (eventueel nog malen als het geen poeders zijn).
3.3.3077
Het recept zoals hieronder wordt beschreven (voor zover je dit nog een recept kunt noemen) gebruikt als maat een theelepel. Het is echter belangrijk te beseffen dat het hier gaat om een ratio. Je zou in plaats van 10 theelepels kaneel ook 10 emmers kunnen vullen; als je dan ook maar 2 emmers nootmuskaat, 1 emmer kruidnagel, et cetera gebruikt. Als je het aantal theelepels kaneel verdubbeld, moet je dus ook het aantal theelepels nootmuskaat, enzovoorts verdubbelen.
WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: