Denk jij ook wel eens: het wordt tijd dat ik weer eens wat anders probeer dan mijn standaardrecept? Ik denk het regelmatig maar direct erna ontstaat er weerstand: maar, maar, maar, je weet in ieder geval dat het lekker is, toch? En dus blijf ik mijn protein fluff met aardbeien en witte chocolade (er gaat niets boven chocolade… alhoewel, technisch gezien is het natuurlijk helemaal geen chocolade).
❝I’m not ready for the big stage
Ehh, change, for the big change. Stel dat het vies blijkt te zijn? Ga ik het dan gewoon wegspoelen?
Tegelijkertijd is dit waarom Freud and Fries ooit in leven werd geroepen. Experimenteren. Dat was wat ik wilde doen. En experimenten kunnen nu eenmaal wel eens fout gaan.
En goed gaan.
Geïnspireerd door eerdere zoet-zuur combinaties (zoals de citrus spongecake en de slanke lemon curd) besloot ik voor deze frisse citroen protein fluff te gaan, vrij neutraal van smaak met een vleugje citroen en vanille.
kan het ook geklopt worden met een handklopper of gewoon een electrische ben niet bepaald high tech en heb niet zoveel keuken spulletjes. Ben ze al wel aan het aanschaffen maar nog niet alles!
Hey Stef, ik zou je bij protein fluff echt aanraden een elektrische klopper te gebruiken. Technisch gezien (ghehe) zou het moet lukken met de hand maar dat wil ik je niet aandoen, dat is echt een karwei.
Een bakje ijsklontjes staat ongeveer gelijk aan 200 gram. Je kan altijd meer of minder gebruiken, dan moet je wel de hoeveelheid vloeistof aanpassen! Laat je het weten als je ‘m gemaakt hebt? 🙂
Hey Marieke! Soms blijft de fluff nog wel even stijf, maar zeker wanneer je wat ijs gebruikt gaat het wat inzakken. Het ligt een beetje aan de dikte van de substantie wanneer je ‘m gemaakt hebt. Maar je ziet meestal wel dat ‘ie wat wateriger wordt. Groetjes, Monique
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
kan het ook geklopt worden met een handklopper of gewoon een electrische ben niet bepaald high tech en heb niet zoveel keuken spulletjes. Ben ze al wel aan het aanschaffen maar nog niet alles!
Hey Stef, ik zou je bij protein fluff echt aanraden een elektrische klopper te gebruiken. Technisch gezien (ghehe) zou het moet lukken met de hand maar dat wil ik je niet aandoen, dat is echt een karwei.
Hi,
Super leuk recept! Ik vroeg me alleen af hoeveel gram ijsklontjes erbij moeten ongeveer?
Groetjes,
Ashira
Een bakje ijsklontjes staat ongeveer gelijk aan 200 gram. Je kan altijd meer of minder gebruiken, dan moet je wel de hoeveelheid vloeistof aanpassen! Laat je het weten als je ‘m gemaakt hebt? 🙂
Dankjewel! Ik heb hem net gemaakt en hij was heel lekker!
In plaats van citroensap heb ik alleen wat limoensap gebruikt. Was erg lekker 🙂
YAYYY! Fijn om te lezen, Ashira! Limoen klinkt ook erg goed! <3
Blijft de fluff, fluff? Kan ik het een paar uur bewaren? Of zakt het dan in?
Hey Marieke! Soms blijft de fluff nog wel even stijf, maar zeker wanneer je wat ijs gebruikt gaat het wat inzakken. Het ligt een beetje aan de dikte van de substantie wanneer je ‘m gemaakt hebt. Maar je ziet meestal wel dat ‘ie wat wateriger wordt. Groetjes, Monique