Eind vorige week schreef ik een review over de nieuwe eiwitrepen van Bodyenfitshop, de Clean protein bar, de bars die de eiwitreepwereld (jeweetwel, díe wereld) op z’n kop zouden zetten. Dus toen ik een flinke doos bars in huis kreeg duurde het niet lang voordat ik de eerste verpakking open had gescheurd. Sinds mijn eerste eiwitreepervaring wil ik niet meer terug, die dingen zijn verslavend.
En “helaas”, daar komt er weer eentje bij.
De Clean protein bar doet me nog het meest denken aan een Quest bar en dat is een goed teken. Maar één nadeel: net als de Quest bar is de Clean protein bar behoorlijk taai en stevig. Als je dat gewend bent – omdat je een doorgewinterde Questie bent – is dat geen probleem maar soms heb je zin in iets luchtigers, iets meer hapbaar (is dat een woord?).
En dat is waar dit hierboven verandert in dit:
Een luchtig, cake-achtig koekje, zacht van binnen met een krokante buitenkant. Een mini cake voor slechts 178 calorieën en met wel bijna 20 gram eiwitten. Woepdiewoep! En daarmee gaat een hele nieuwe wereld voor mij (en jou) open. Want opeens is het meer dan een stugge reep. Het wordt de basis voor koekjes, taartbodems en jawel… cheesecake!
28 gram whey (bijvoorbeeld Impact Whey (My Protein) of Whey Perfection (Body en Fitshop)) (smaak naar keuze, ik gebruikte zelf Chocolate Brownie)
80 ml melk (naar keuze, ik gebruikte zelf karnemelk)
Optioneel: stukjes fruit, bijvoorbeeld aardbeien in plakjes
Wat moet je doen
Verwarm de oven op 150ºC en plaats je reep (zonder verpakking natuurlijk) op een stuk zilverfolie in het midden van de oven.
Bak zo'n 5 minuten.
Meng ondertussen de cream cheese, whey en melk in een schaaltje.
Haal de Clean protein bar uit de oven en breek in grove stukken.
Vul een glas met om en om het cream cheese mengsel en de brokken eiwitreep, beginnend met een laag eiwitreep en eindigend met cream cheese. Zorg dat je wat stukjes eiwitreep overhoudt voor de kruimels bovenop.
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: