Taart ♡ Appeltaartje in een mok

Appeltaartje in een mok | Freud and Fries

Deze post had ik afgelopen vrijdag al willen plaatsen maar toen ik ‘s avonds eindelijk tijd had en freudandfries.nl intypte stond daar ineens in grote kleine letters dat het suspended was. Ik weet niet of jullie het gemerkt hebben; ik heb geen idee of er mensen zijn die standaard mijn blog checken, ook wanneer er niets nieuws is, Freud and Fries lag er dit weekend een beetje uit.

Nu een en ander opgelost is, ga ik weer even een inhaalslag maken, of eigenlijk ga ik gewoon verder met nieuwe recepten plaatsen. Deze kwam al een tijdje geleden voorbij op mijn Instagram omdat ik zo enorm trots was op dit fancy vlechtwerk. Een mini appeltaartje in een mok. WOEPWOEP!

Appeltaartje in een mok | Freud and Fries

Ik zou overigens echt zweren dat ik een recept voor appeltaart op Freud and Fries had staan maar niets is minder waar. Ja, appeltaart granola en appelkruimel plaattaart heb ik wel voor je, maar de gezonde versie van de echte klassieker schittert door afwezigheid.

Mijn goede voornemen voor de komende tijd is echter om niet te veel taarten en cakes te bakken (want wie eet ze op?) en in plaats daarvan meer de focus te leggen op simpele recepten, eenpersoonsmaaltijden en zelfs meer hartige gerechten.

Appeltaartje in een mok | Freud and Fries

Dit is overigens wel een recept voor vier en dan houd je nog de helft van het deeg over om koekjes van te bakken. Je hebt echter wel al het deeg nodig om fatsoenlijke appeltaartkorsten te maken!

Appeltaartje in een mok | Freud and Fries

En wie zegt dat je per se je mok moet vullen met appel? Als jij liever pruimen eet, of aardbeien – of maak er een koekje bij de koffie van – be my guest.

Hieronder nog een impressie van de verschillende stappen.

Appeltaartje in een mok | Freud and Fries Appeltaartje in een mok | Freud and Fries Appeltaartje in een mok | Freud and Fries Appeltaartje in een mok | Freud and Fries Appeltaartje in een mok | Freud and Fries Appeltaartje in een mok | Freud and Fries Appeltaartje in een mok | Freud and Fries Appeltaartje in een mok | Freud and Fries Appeltaartje in een mok | Freud and Fries

 


Appeltaartje in een mok
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Wil je eens wat anders dan de bekende appeltaart? Kies dan deze appeltaart in een mok: simpel te bereiden maar wel erg indrukwekkend!
Wat heb je nodig
Korst
Vulling
 • 360 gram ongeschild (4 stuks, klein) appels
 • 2 tl kaneel
 • Optioneel: rozijnen
 • Optioneel: enkele druppels stevia of Flav Drops
Wat moet je doen
Korst
 1. Meng de droge ingrediënten (meel, baking soda, zout en kaneel) in een kom. Voeg hieraan de natte ingrediënten toe en meng het geheel.
 2. Verdeel het deeg in twee ballen die je volledig uitrolt, zo dun mogelijk en zo vierkant/rechthoekig mogelijk.
 3. Snijd het deeg in gelijke stroken van ongeveer 2 cm breed.
 4. Van de ene lap deeg leg je om en om de stroken terug tot halverwege het deeg (zie foto's). Over de nog plat liggende stroken leg je een strook deeg van de andere lap. Vervolgens plaats je de omgevouwen stroken weer terug en leg je de andere stroken naar het midden toe. Plaats weer een strook van de andere lap deeg.
 5. Ga zo door tot het einde en doe hetzelfde voor de andere zijde zodat een kruislings gevlochten deeg ontstaat.
 6. Met een ronde uitdrukvorm met een diameter van 9 cm druk je vier koeken uit. Zorg ervoor dat deze allemaal het volledige patroon hebben. Als het goed is gebruik je ongeveer de helft van het deeg voor dit recept. De andere helft kun je eventueel gebruiken om nog koekjes te bakken.
 7. Bak de uitgesneden rondes 20 minuten in de oven op 160ºC (hete lucht). Laat afkoelen in de oven.
Appeltaartje
 1. Snijd de ontkroonde appels in blokjes. Je kunt de schil eraan laten of verwijderen. Meng met de kaneel en eventueel rozijnen en wat druppels stevia. Verdeel de inhoud over de vier mokken.
 2. Plaats met of zonder korst in de magnetron (als je de korsten eraf laat blijven deze lekker krokant, anders worden ze wat zachter): 2 minuten op 1000W. Ik plaatste de mokken één voor één in de magnetron.
Serving size: 1 Calorieën: 192 Vetten: 5 Koolhydraten: 32 Eiwitten: 3
Extra
Korst (1/2 van deeg):
Cal: 505; v/k/e: 18g, 77g, 12g.

Vulling (zonder rozijnen):
Cal: 264; v/k/e: 3g, 53g, 1g.

FIJNE KONINGSDAG IEDEREEN!

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


En nog meer taart…

Pistache crumble cheesecake

Pistache crumble cheesecake | Freud and Fries

Strawberry cheesecake

Strawberry cheesecake | Freud and Fries-1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: