Deze post had ik afgelopen vrijdag al willen plaatsen maar toen ik ‘s avonds eindelijk tijd had en freudandfries.nl intypte stond daar ineens in grote kleine letters dat het suspended was. Ik weet niet of jullie het gemerkt hebben; ik heb geen idee of er mensen zijn die standaard mijn blog checken, ook wanneer er niets nieuws is, Freud and Fries lag er dit weekend een beetje uit.
Nu een en ander opgelost is, ga ik weer even een inhaalslag maken, of eigenlijk ga ik gewoon verder met nieuwe recepten plaatsen. Deze kwam al een tijdje geleden voorbij op mijn Instagram omdat ik zo enorm trots was op dit fancy vlechtwerk. Een mini appeltaartje in een mok. WOEPWOEP!
Ik zou overigens echt zweren dat ik een recept voor appeltaart op Freud and Fries had staan maar niets is minder waar. Ja, appeltaart granola en appelkruimel plaattaart heb ik wel voor je, maar de gezonde versie van de echte klassieker schittert door afwezigheid.
Mijn goede voornemen voor de komende tijd is echter om niet te veel taarten en cakes te bakken (want wie eet ze op?) en in plaats daarvan meer de focus te leggen op simpele recepten, eenpersoonsmaaltijden en zelfs meer hartige gerechten.
Dit is overigens wel een recept voor vier en dan houd je nog de helft van het deeg over om koekjes van te bakken. Je hebt echter wel al het deeg nodig om fatsoenlijke appeltaartkorsten te maken!
En wie zegt dat je per se je mok moet vullen met appel? Als jij liever pruimen eet, of aardbeien – of maak er een koekje bij de koffie van – be my guest.
Hieronder nog een impressie van de verschillende stappen.
Meng de droge ingrediënten (meel, baking soda, zout en kaneel) in een kom. Voeg hieraan de natte ingrediënten toe en meng het geheel.
Verdeel het deeg in twee ballen die je volledig uitrolt, zo dun mogelijk en zo vierkant/rechthoekig mogelijk.
Snijd het deeg in gelijke stroken van ongeveer 2 cm breed.
Van de ene lap deeg leg je om en om de stroken terug tot halverwege het deeg (zie foto's). Over de nog plat liggende stroken leg je een strook deeg van de andere lap. Vervolgens plaats je de omgevouwen stroken weer terug en leg je de andere stroken naar het midden toe. Plaats weer een strook van de andere lap deeg.
Ga zo door tot het einde en doe hetzelfde voor de andere zijde zodat een kruislings gevlochten deeg ontstaat.
Met een ronde uitdrukvorm met een diameter van 9 cm druk je vier koeken uit. Zorg ervoor dat deze allemaal het volledige patroon hebben. Als het goed is gebruik je ongeveer de helft van het deeg voor dit recept. De andere helft kun je eventueel gebruiken om nog koekjes te bakken.
Bak de uitgesneden rondes 20 minuten in de oven op 160ºC (hete lucht). Laat afkoelen in de oven.
Appeltaartje
Snijd de ontkroonde appels in blokjes. Je kunt de schil eraan laten of verwijderen. Meng met de kaneel en eventueel rozijnen en wat druppels stevia. Verdeel de inhoud over de vier mokken.
Plaats met of zonder korst in de magnetron (als je de korsten eraf laat blijven deze lekker krokant, anders worden ze wat zachter): 2 minuten op 1000W. Ik plaatste de mokken één voor één in de magnetron.
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: