Soep ♡ Heldere bonensoep met spinazie

Heldere bonensoep met spinazie | Freud and Fries

Nu ik bezig ben met mijn uitdaging van drie doelen in één maand sta ik opeens elke avond te koken. Klinkt als de normaalste zaak van de wereld, toch? Doet iedereen.

Nou, ik niet dus.

Bakken doe ik het liefst de HELE dag. Recepten bedenken, pakken met meel en blikken met bonen opentrekken, experimenteren. Jawel. Met lekkere zoete lekkernijen het liefst. Taart, cake, koekjes. En dat is allemaal prima. Maar ‘s avonds grijp ik veel te makkelijk naar een bak kwark of iets wat ik na al dat geëxperimenteer nog in de koelkast had staan. Lang heb ik mezelf het excuus gegeven dat ik student ben dus dan mag het. Maar NEE, zo werkt dat niet meer. Ik ben geen student. Ik ben volwassen (soort van). Het is tijd dat ik me ernaar gedraag.

Het is best wel een schaamte-dingetje waardoor ik twijfel of ik het hier moet neerzetten – met de hele wereld die mee KAN lezen – maar tegelijkertijd wil ik ook niet doen alsof ik hier perfect gezond zit te eten terwijl het niet zo is. En hoe kan ik over verandering praten als ik zelf niet eens weet hoe het is om de stappen te ondergaan? Daarnaast, ik wil nu écht gaan veranderen en nu moet ik wel, toch?!

Wat wil jij nu wel eens veranderen? Doe je mee?

Heldere bonensoep met spinazie | Freud and Fries

Wat houdt die drie doelen in één maand dan in?

Ik heb drie doelen voor mezelf opgesteld.

 1. Twee liter water op de dag.
 2. Om 22.30 uur naar bed.
 3. ‘s Avonds mijn avondeten koken.

En dat alles minimaal vijf van de zeven dagen. Met drie doelen is het overzichtelijk wat ik moet doen, zijn de stappen niet te groot en probeer ik niet teveel ineens te veranderen (beetje een perfectionistisch trekje). Wanneer ik dit een maand volhoud ga ik iets leuks doen. Maar de motivatie zit eigenlijk gewoon intern. Ik wil dit graag. Elke dag dat ik sta te koken (want dat is wel mijn belangrijkste doel) ben ik weer trots: ja, deed ik het toch weer even.

En misschien wil jij wel met me meedoen? Wat zouden doelen zijn die jij nu wel eens wilt behalen? Misschien ook op gebied van voeding, slaap of juist sport? Of misschien wel iets heel anders! Laat het me weten op Instagram met een #freudandfries of laat een berichtje achter hier of op Facebook en wie weet kunnen we elkaar motiveren!

De komende tijd dus meer hartige recepten en (eiwitrijke) ideeën voor een gezond avondeten! Afgelopen week maakte ik deze bonensoep met spinazie. Een aanrader!


Heldere bonensoep met spinazie
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Een simpele, goed vullende en vooral eiwitrijke bonensoep met slechts zeven ingrediënten. Heerlijk als lunch of tussendoor als je even wat hartigs nodig hebt.
Wat heb je nodig
 • 1 ui
 • 3 teentjes knoflook
 • 1 handje droge peterselie
 • 265 gram (1 pot) witte bonen
 • 240 gram (1 blik) kikkererwten
 • 75 ml water
 • 1 blokje kip- of groentebouillon
 • 75 gram verse spinazie
Wat moet je doen
 1. Pel en snijd de ui en knoflook in kleine stukjes en fruit enkele minuten in een diepe koekenpan (of wokpan) op medium tot hoog vuur.
 2. Voeg de peterselie toe en vervolgens de witte bonen en kikkererwten. Laat zo'n 1-2 minuten opstaan, af en toe roerend om te voorkomen dat de bonen aanbranden.
 3. Giet het water in de pan en voeg het bouillonblokje toe. Laat zo'n 15 minuten opstaan en voeg op het laatste moment nog de spinazie toe zodat deze kunnen wellen. Laat niet langer dan 2-3 minuten opstaan na toevoegen van de spinazie.
 4. Serveer met wat brood of crackers.
Serving size: 1 Calorieën: 120 Vetten: 1 Koolhydraten: 17 Eiwitten: 7
Extra
Cal: 478; v/k/e: 5g, 66g, 27g.

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


Andere soepjes…

Zoete pompoensoep

zoete-pompoensoep-freud-and-fries-1

Creamy rucola-broccolisoep

Creamy rucola-broccolisoep | Freud and Fries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: