Zoet ♡ Rauwe chocolate chip balletjes

Rauwe chocolate chip balletjes | Freud and Fries

Misschien had ik meer foto’s moeten nemen.

Bedacht ik me, nadat mijn ouders langs waren geweest en er nog vier chocolate chip balletjes op het bord lagen. Helaas, te laat. Moeten jullie het doen met die enkele foto’s die ik nog heb en de wetenschap dat mijn ouders niet konden stoppen met eten.

En dat zegt eigenlijk wel wat.

Rauwe chocolate chip balletjes | Freud and Fries

Ik ben namelijk opgevoed met de gedachte dat je slechts één koekje uit de trommel pakt. Daarna verdwijnt het weer in de kast en zie je ‘m de hele avond niet meer. Jammer. Dikke doei. Toen ik mezelf ging wonen wilde ik dat anders. Ik laat gewoon die trommel op tafel staan, kunnen ze altijd nog een keer pakken. Maar niet mijn ouders, die pakten er braaf één en laten vervolgens de koekjes droog worden zodat ik uiteindelijk gedwongen ben de deksel te sluiten.

“Willen jullie er echt niet nog een?”

Schuddende hoofden.

Deze keer hoefde ik echter de vraag niet te stellen. “Is het goed als ik nog eentje pak?”

Rauwe chocolate chip balletjes | Freud and Fries

En eindigde ik met een schaal met slechts vier balletjes. De schaamteballetjes. Je weet wel, die laatste paar die je niet durft te pakken omdat je je schaamt dat je eigenlijk al die bak hebt leeggegeten. Of omdat je denkt dat een ander ze misschien liever heeft. Die ja.

Die heb ik uiteindelijk zelf opgegeten. Dus had ik niets meer voor de foto.

Uiteraard heerlijk op zichzelf, maar ook een lekkere toevoeging aan de high protein milkshake die maandag verscheen!

Rauwe chocolate chip balletjes
Print
Door:
Prep time:
Total time:
Serves: 45
Makkelijk om op te snacken en nog gezond ook: deze chocolate chip balletjes passen overal bij!
Wat heb je nodig
Wat moet je doen
  1. Maal kikkererwten met caseïne en water tot een glad geheel.
  2. Voeg Ultra Fine Oats (of zelfgemaakt havermoutmeel), pindakaas en zeezout toe en meng goed (gebruik eventueel een blender). Wanneer het beslag te waterig is kun je nog wat havermoutmeel toevoegen, wanneer het te droog is voeg je wat water toe.
  3. Roer ten slotte de chocolade goji of chocolade druppels door het beslag.
  4. Rol kleine balletjes (ik haalde er 45 stuks uit).
Serving size: 1 Calorieën: 19 Vetten: 1 Koolhydraten: 2 Eiwitten: 1
Extra
Cal: 868; v/k/e: 31g, 73g, 71g.

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


Dit vind je vast ook lekker…

Snickers ballen

Oreo bliss balls

Oreo bliss balls | Freud and Fries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: