Het is misschien niet de tijd van het jaar ervoor – alhoewel warme dagen zich blijven afwisselen met herfstdagen hier in Nederland – maar is het ooit écht niet de tijd voor soep?
Jup, soep kan altijd wel. En is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk om te maken, hoewel ik er somehow elke keer weer als een berg tegenop zie.
Deze dreamy creamy rucola-broccolisoep heb je in een mum van tijd gemaakt, is enorm lekker en een tikkeltje zomers en nog enorm gezond ook. Gewoon maken dus!
Zet een pan op en spray licht met wat non-stick spray.
Snijd het uitje in snippers.
Bak het versnipperde uitje in ongeveer 1-2 minuten tot het wat bruin wordt.
Snijd ondertussen de broccoli in stukjes - zowel de roosjes als de stam. Verwijder alleen het onderste deel van de stam, de rest kan je gewoon gebruiken!
Voeg de broccoli toe aan het uitje en bak kort mee.
Voeg vervolgens de kokosmelk, het water en het bouillonblokje toe. Laat zo'n 10 minuten koken.
Voeg ten slotte de rucola toe en pureer het geheel tot een soep.
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: