Toen ik terugkwam uit de Verenigde Staten en in het daaropvolgende schooljaar met mijn bachelorscriptie aan de slag ging, wilde ik meer dan alleen onderzoek verrichten en daarover een verslag schrijven. In de zomervakantie verdiepte ik mij in een mogelijke studie aan Wageningen Universiteit en kwam zo bij de minor Psychobiology of Eating Behaviour.
Mijn passie voor voeding bestond destijds al en enthousiast pakte ik een paar dagen per week de trein naar Ede-Wageningen en vervolgens de bus (later de fiets) naar het Forum tussen de koeien en schapen en het gras. Na vooral op stedelijke campussen rondgelopen te hebben was dit wel een hele bijzondere ervaring.
Het mooiste van alles vond ik nog het Restaurant van de Toekomst. In dit gebouw deden we met een groepje onderzoek naar de verschillende aspecten van croissants. Misschien niet het meest doordachte maar waarschijnlijk wel het meest smakelijke onderzoekje: onze proefpersonen mochten in gescheiden hokjes croissants van verschillende winkels en bakkers beoordelen op structuur, geur, smaak, enzovoorts.
Je oordeel van een voedselproduct is namelijk niet enkel afhankelijk van smaak.
Er is iets aan de crunch die je hoort en ervaart wanneer je een cracker doorbijt wat hem zoveel malen lekkerder maakt dan een zacht koekje. Ik zou het niet goed kunnen omschrijven want het is puur een gevoel. Hetzelfde heb ik bij knäckebröd versus een boterham.
Je kunt een dip oplepelen. Maar zoveel lekkerder is het wanneer je daarbij een crunchy crackers hebt!
Ben je ook benieuwd naar de dip bij deze foto’s? Kijk dan hier: gezonde brownie dip.
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
I love all of your ideas and healthy recipes … thank you for all of them !! ;>)
Thank you Eve! That’s really good to hear!