Als kleinkinderen waren mijn neefjes en ik eigenlijk een stel lucky bastards. Zonder er bij stil te staan, bleken mijn grootouders echt een fortuin aan grond te bezitten waar wij ons vrijwel elk weekend op wisten te vermaken. Het is pas achteraf dat je erbij stilstaat wat een geluk en vrijheid we daar eigenlijk hadden. In de avonden Duizenden met maanvormige schaaltjes POM-BÄR en stoffen hutten bouwen in de berging. ‘s Morgens vroeg eruit om boterhammetjes voorgeschoteld te krijgen terwijl we Pokémon en Dragonball Z keken. Met fietsjes en de bolderkar om het huis, de schuur en de biljartzaal crossen en voetballen op één van de twee gazons. Hutten bouwen in een boom (ik hoorde laatst dat het in feite een enorme struik was) en daarmee naar Planet Namek reizen om met Frieza te vechten (plus one als je weet waar ik het over heb). Tijdens Sinterklaas met de hele familie rond de biljarttafel om cadeautjes voor elkaar te pakken. Feestjes in de bar van opa waar de pijpen aan de muur hingen en tientallen in de schappen stonden.
En in de zomer meehelpen met het plukken van besjes, aardbeien en frambozen in de moestuin.
Oma had een kelder vol met potten zelfgemaakte jam en wij snoepten de frambozen van de takken. Warm van de zon en een beetje wollig en zacht als de huid van een perzik. Het beste wanneer ze zonder moeite van hun kroontjes loslieten.
Frambozen in een cheesecake broodje, knapperig en een lichte zoete smaak. Een heerlijk tussendoortje of lekker als ontbijt met een extra laag cream cheese.
Hij staat in de oven, maar na het mengen van de roomkaas en whey door de stijve eiwitten werden de eiwitten toch weer wat slap :/ Ik hoop dat hij goed uit de oven komt. Ook blauwe bessen gebruikt, in plaats van frambozen. Die had ik niet meer in de vriezer… Ik hoop dat hij smaakt, ik ben benieuwd!
Leuk dat je het cheesecake broodje bent gaan maken, Joanne! Heb je de roomkaas en whey er wel zo voorzichtig mogelijk doorheen gespateld? Ik hoop in ieder geval dat het gelukt is, let me know!
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Hij staat in de oven, maar na het mengen van de roomkaas en whey door de stijve eiwitten werden de eiwitten toch weer wat slap :/ Ik hoop dat hij goed uit de oven komt. Ook blauwe bessen gebruikt, in plaats van frambozen. Die had ik niet meer in de vriezer… Ik hoop dat hij smaakt, ik ben benieuwd!
Leuk dat je het cheesecake broodje bent gaan maken, Joanne! Heb je de roomkaas en whey er wel zo voorzichtig mogelijk doorheen gespateld? Ik hoop in ieder geval dat het gelukt is, let me know!