Ook vroeger, toen ik nog een kleiner meisje was dan ik nu ben, wilde ik nog wel eens de keuken induiken. Terwijl mama het avondeten klaarmaakte, besteedde ik de nodige aandacht aan het nagerecht. Het toetje, zoals wij – en, neem ik aan, velen – dat noemden (het klinkt wat als een Brabants woord, maar waarschijnlijk is het dat niet).
Mijn favoriete recept – en waarschijnlijk ook het enige recept wat ik kon maken – was de vlaflip. Ik geloof dat ik ‘m zelfs uit een kookboekje haalde, creatief als ik destijds al was.
Ik moet bekennen dat mijn kitchen skills met de jaren niet echt veel zijn verbeterd. Hoogstens wat creatiever geworden, vanwaar de vlaflip nu is veranderd in een kwarkflip. Met peer en stroopwafel, ’cause yum.
Meng in een kommetje de caseïne met het water tot een dikke pasta.
Druppel de Flavdrops erbij en mix nogmaals goed.
Breek de stroopwafels in stukjes en snijd de peer in kleine blokjes. Als je wilt kun je de peer schillen, ik liet zelf de schil eraan.
Verdeel de ingrediënten in laagjes over de glazen. Zelf begon ik met een bodem van stroopwafel, daarop de caseïne pudding, vervolgens wat stukjes peer en nog wat stroopwafel, de kwark en vervolgens als topping een stukje peer en stroopwafel.
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: