Cake ♡ Protein fluff cake

Protein fluff cake | Freud and Fries

Nog nooit eerder. Nog nooit eerder was ik zó excited over een recept.

Het begon allemaal in de nacht van 9 op 10 februari, toen ik ergens rond 04.00 uur wakker werd; met geen mogelijkheid kon slapen zonder wat voer in m’n bakkes (ja, die blije) te stoppen. Ik was er niet zo blij mee, niet zo trots op, maar ik dealde er wel mee. Zoals gebruikelijk neem ik bij die snackattacks een kijkje op het internet, om ook mijn visuele taste buds een plezier te doen. En plots stuitte ik op deze video van The Macro Experiment.

❝Oh my freakin’ protein food heaven!

Nog nooit eerder had ik zoiets magisch gezien. Ik zou willen claimen dat het van mij is, maar dat is het natuurlijk niet. Wel maakte ik van deze protein angel food cake de ultieme protein fluff cake. Nóg beter door de perfecte topping.

En deze protein fluff is niet zoals de protein fluffs die ik eerder op Freud and Fries postte. Deze is werkelijk… nou ja, magisch!

Protein fluff cake | Freud and Fries

Protein fluff cake | Freud and Fries


Protein fluff cake
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 1
Wat heb je nodig
Cake
 • 6 eiwit (227 gram, bijvoorbeeld Vloeibaar Eiwit)
 • 1 tl cream of tartar (wijnsteen)*
 • 1 tl vanille aroma (ik gebruikte Dr Oetker)
 • 20 gram whey (bijvoorbeeld Impact Whey (My Protein) of Whey Perfection (Body en Fitshop)) (Chocolate Coconut Bounty)
Protein fluff
Wat moet je doen
Voor de cake
 1. Indien je begint met hele eieren, splits dan de eiwitten en bewaar in een aparte kom. Laat een uur buiten de koelkast staan zodat deze op kamertemperatuur zijn.
 2. Doe de eiwitten in een kom (of keukenmachine met klopper), samen met de cream of tartar en vanille aroma. Klop in zo'n 2,5-3 minuten op tot zachte pieken ontstaan (niet helemaal stijf kloppen!).
 3. Voeg nu het eiwitpoeder in stappen toe en vouw steeds voorzichtig door het opgeklopte eiwit. Let erop dat je niet gaat roeren of te agressief erdoorheen schept, want dan gaat er veel lucht (en dus volume!) verloren.
 4. Zodra het eiwitpoeder goed verdeeld is en je geen witte stukken meer hebt (mits je een gekleurde eiwitpoeder gebruikt, anders zie je het natuurlijk niet zo goed), leg je een stuk bakpapier in een ovenschaal (ik gebruikte een rechthoekige van ongeveer 17 x 25 cm). Spray deze ook in met non-stick spray.
 5. Schep voorzichtig het opgeklopte eiwit in de schaal en strijk glad. Ik heb er nog een mes doorheen gehaald om eventuele luchtbellen te laten knappen.
 6. Bak in de oven, 20 minuten, op 170ºC. De cake is dan lichtgoudbruin en crispy. Laat eerst afkoelen voordat je 'm uit de schaal haalt.
Protein fluff
 1. Ondertussen kun je de protein fluff klaarmaken! Dit gaat in principe in werking volgens de stappen die je ook hier vindt. Dus: aardbeien crushen, eiwitpoeder toevoegen, melk toevoegen en flink opkloppen. In tegenstelling tot vorige protein fluff-recepten is het blend proces van kortere duur en is vooral het opklopproces erg belangrijk. Zonder elektrische klopper ga je geen fluff krijgen. Ik voeg zelf het water en de WF syrup pas later toe, als de klopper al aan het werk is. Een extra beetje xanthaan gom** doet ook wonderen!
Serving size: 1 Calorieën: 362 Vetten: 1 Koolhydraten: 16 Vezels: 2 Eiwitten: 64
Extra
Cake:
Cal: 202; v/k/e/vez: 1g, 3g, 40g, 1g.

Protein fluff:
Cal: 156; v/k/e/vez: 1g, 13g, 23g, 1g.

* In plaats van wijnsteen (niet hetzelfde als wijnsteenbakpoeder overigens!) kun je ook een tl citroensap gebruiken! Dit zou hetzelfde moeten werken en ervoor zorgen dat de eiwitten goed stevig opgeklopt blijven.
** Xanthaan gom is verkrijgbaar in verschillende webshops of biowinkels. Ik heb de mijne gekocht via My Protein en met de code FREUD heb jij recht op 10% korting op jouw bestelling.

VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


De protein fluff tutorial…

Hoe maak je protein fluff?

Hoe maak je protein fluff? | Freud and Fries

En wat protein fluff recepten…

Reese’s protein fluff

Oreo protein fluff

Oreo Protein Fluff | Freud and Fries

Tony’s protein fluff

Karamel zeezout Tony Fluff | Freud and Fries

2 reacties op “Cake ♡ Protein fluff cake”

 1. Het lijkt wel een tompouce

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: