Protein fluff ♡ Triple chocolate protein fluff

Triple chocolate protein fluff | Freud and Fries

❝Bonbonnetje?
❝Nah, ik houd niet zo van chocolade.

Said no one ever.

Zou je denken.

Maar zo’n jaar of twee geleden was dat precies het antwoord wat ik zou geven. Alle vrouwen houden van chocolade. “Dan ben ik vast geen echte vrouw,” lachte ik die opmerking weg.

De manier om het mezelf makkelijk te maken. Ik had ook kunnen zeggen dat ik allergisch was voor cacao, maar dat maakte het verhaal weer te ingewikkeld. Maar op deze wijze kon ik repen, bonbons en andere chocolade gifts zonder enig pardon afslaan. Af en toe een opgetrokken wenkbrauw en een rimpel in het voorhoofd, maar het bleef daarbij. Geleidelijk aan maakte ik mezelf ook daadwerkelijk wijs dat ik niet zo van chocolade hield.

Een leugen.

Ja natuurlijk. Uiteindelijk ben ik ook gewoon als elke vrouw (of meisje, ik noem mezelf in dit zesentwintigste jaar nog steeds een meisje) en heb ik wel eens mijn chocolate cravings. Al heb ik ze jaren kunnen maskeren en onderdrukken door het volledig uit de weg te gaan en het snoepen uit mijn patroon te werken. Nu heb ik echter ook de Gulden (of… Chocolade) Middenweg gevonden:

Triple chocolate protein fluff.

Een combinatie van witte chocolade, melkchocolade en pure cacaopoeder in een enorme schaal van fluffy goodness. Je mag het eten tot je vol zit, het is super satisfying en wanneer het op is (ALS je het op krijgt), wil je ook even niets meer.

Ja, dat is wat protein fluff met je doet.


Triple chocolate protein fluff
Print
Door:
Prep time:
Total time:
Serves: 1
Wat heb je nodig
 • 2 bakjes ijsklontjes (ongeveer 435 gram)
 • 15 gram witte chocolade Micellar Casein
 • 15 gram chocolade Micellar Casein (bijvoorbeeld Micellar Casein (My Protein) of Micellar Casein Perfection (Body en Fitshop))
 • 80 ml karnemelk (andere melk kan ook, met amandelmelk is het mij nog nooit gelukt)
 • 60 ml water (of nog meer melk)
 • 15 gram cacao poeder (ik gebruikte deze cacao poeder)
 • ½ tl xanthan gum (bij My Protein te verkrijgen; 10% korting met de code FREUD: Xanthan Gum)
 • Eventueel nog wat extra cacao poeder ter decoratie. Ook lekker met wat cacao nibs!
Wat moet je doen
 1. Volg het recept zoals beschreven in de protein fluff tutorial hier. Voeg de cacao poeder tegelijk met de twee caseïnes toe. Je kunt de xanthan gum ook tegelijk met de beide caseïnes (let op: caseïne, NIET whey!) toevoegen of wanneer je de melk/het water hebt toegevoegd. In ieder geval voordat je de klopper erop zet.
 2. Laat het ijs met de caseïne en melk EXTRA LANG blenden zodat je een zo glad mogelijk geheel krijgt en zo min mogelijk stukjes ijs op het eind. Ongeveer 5-8 minuten (afhankelijk van hoe sterk je blender/keukenmachine is) zou genoeg moeten zijn!
Serving size: 1 Calorieën: 194 Vetten: 3 Koolhydraten: 9 Vezels: 7 Eiwitten: 29
Extra
Cal: 194; v/k/e/vez: 3g, 9g, 29g, 7g.

VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN EN NOG MEER PROTEIN FLUFF IDEEËN!


De protein fluff tutorial…

Hoe maak je protein fluff?

Hoe maak je protein fluff? | Freud and Fries

En wat protein fluff recepten…

Reese’s protein fluff

Oreo protein fluff

Oreo Protein Fluff | Freud and Fries

Tony’s protein fluff

Karamel zeezout Tony Fluff | Freud and Fries

2 reacties op “Protein fluff ♡ Triple chocolate protein fluff”

 1. Lies Gijbels schreef:

  Hey hey,
  Superidee, dit. Ik ga er een episch triple-chocolate ijsje van maken en ik laat je weten hoe het gegaan is 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: