❝Bonbonnetje?
❝Nah, ik houd niet zo van chocolade.
Said no one ever.
Zou je denken.
Maar zo’n jaar of twee geleden was dat precies het antwoord wat ik zou geven. Alle vrouwen houden van chocolade. “Dan ben ik vast geen echte vrouw,” lachte ik die opmerking weg.
De manier om het mezelf makkelijk te maken. Ik had ook kunnen zeggen dat ik allergisch was voor cacao, maar dat maakte het verhaal weer te ingewikkeld. Maar op deze wijze kon ik repen, bonbons en andere chocolade gifts zonder enig pardon afslaan. Af en toe een opgetrokken wenkbrauw en een rimpel in het voorhoofd, maar het bleef daarbij. Geleidelijk aan maakte ik mezelf ook daadwerkelijk wijs dat ik niet zo van chocolade hield.
Een leugen.
Ja natuurlijk. Uiteindelijk ben ik ook gewoon als elke vrouw (of meisje, ik noem mezelf in dit zesentwintigste jaar nog steeds een meisje) en heb ik wel eens mijn chocolate cravings. Al heb ik ze jaren kunnen maskeren en onderdrukken door het volledig uit de weg te gaan en het snoepen uit mijn patroon te werken. Nu heb ik echter ook de Gulden (of… Chocolade) Middenweg gevonden:
Triple chocolate protein fluff.
Een combinatie van witte chocolade, melkchocolade en pure cacaopoeder in een enorme schaal van fluffy goodness. Je mag het eten tot je vol zit, het is super satisfying en wanneer het op is (ALS je het op krijgt), wil je ook even niets meer.
80 ml karnemelk (andere melk kan ook, met amandelmelk is het mij nog nooit gelukt)
60 ml water (of nog meer melk)
15 gram cacao poeder (ik gebruikte deze cacao poeder)
½ tl xanthan gum (bij My Protein te verkrijgen; 10% korting met de code FREUD: Xanthan Gum)
Eventueel nog wat extra cacao poeder ter decoratie. Ook lekker met wat cacao nibs!
Wat moet je doen
Volg het recept zoals beschreven in de protein fluff tutorial hier. Voeg de cacao poeder tegelijk met de twee caseïnes toe. Je kunt de xanthan gum ook tegelijk met de beide caseïnes (let op: caseïne, NIET whey!) toevoegen of wanneer je de melk/het water hebt toegevoegd. In ieder geval voordat je de klopper erop zet.
Laat het ijs met de caseïne en melk EXTRA LANG blenden zodat je een zo glad mogelijk geheel krijgt en zo min mogelijk stukjes ijs op het eind. Ongeveer 5-8 minuten (afhankelijk van hoe sterk je blender/keukenmachine is) zou genoeg moeten zijn!
VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN EN NOG MEER PROTEIN FLUFF IDEEËN!
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Hey hey,
Superidee, dit. Ik ga er een episch triple-chocolate ijsje van maken en ik laat je weten hoe het gegaan is 😉
Ooooooh, een EPISCHE zelfs?! Kom maar door!