❝Hoe krijg je het in godsnaam voor elkaar om die hele schaal leeg te eten?
Een vraag die me regelmatig wordt gevraagd. Want wie mijn protein fluff voor het eerst maakt, loopt al snel tegen het volgende dilemma op: “ik krijg het niet op.” Ja, het zijn maar een kleine 200 calorieën maar een goed gemaakte protein fluff is enorm luchtig, enorm vullend en bezorgt je enorme buikpijn (als je niet op tijd stopt met eten). Je eerste poging om protein fluff te maken waag je dan ook bij voorkeur wanneer er iemand bij je is, zodat je de maaltijd kunt delen. Of je maakt simpelweg de helft, dat kan ook.
Hoe doe ik het dan?
Ik heb al ruim een jaar ervaring met protein fluff eten. Kun je het je voorstellen? Ik eet al ruim een jaar protein fluff. Niet elke dag maar toch stiekem vrijwel elke dag. Mijn maag is dus behoorlijk getraind, als je het zo noemen wilt. Vandaar dat ik ook wel de “protein fluff queen” word genoemd (whatever that may mean) en ik best durf te claimen dat ik een protein fluff pro ben. Al ontdek ik ook elke keer weer iets nieuws (bijvoorbeeld dat je fluff ook met whey kunt maken, dat het heerlijk is op de protein fluff cake en hoe je het maakt zonder food processor). En ook elke keer weer een nieuwe smaak.
Choco-mango protein fluff met kokossnippers bijvoorbeeld.
100 gram diepvries mango (ongeveer half pakje van de Albert Heijn)
25 gram Micellar Casein, chocoladesmaak (bijvoorbeeld Micellar Casein (My Protein) of Micellar Casein Perfection (Body en Fitshop); ik gebruikte Hazelnoot Nutella van Body en Fitshop)
10 gram cacaopoeder (ik gebruikte deze cacao poeder)
2 gram Xanthan Gum (optioneel: maakt het iets fluffier) - met code FREUD 10% korting bij MP
80 ml karnemelk (of melk)
110 ml water (of nog meer melk)
Ter decoratie
35 gram diepvries mango
4 gram kokossnippers
Wat moet je doen
Volg de instructies uit deze post. Cacaopoeder en (eventueel) xanthan gum kun je tegelijk met de Micellar Casein toevoegen.
Laat het ijs met de caseïne en melk EXTRA LANG blenden zodat je een zo glad mogelijk geheel krijgt en zo min mogelijk stukjes ijs op het eind. Ongeveer 5-8 minuten (afhankelijk van hoe sterk je blender/keukenmachine is) zou genoeg moeten zijn!
Recept, zonder decoratie, met xanthan gum: Cal: 224; v/k/e/vez: 2g, 23g, 25g, 8g.
3.5.3226
! Voor velen is dit recept meer dan ze op kunnen. Halveer voor de zekerheid (zeker bij de eerste keer) het recept of deel het met anderen. Hoewel het me tegenwoordig meestal wel lukt om alles op te eten, kost het me vaak wel moeite (en buikpijn) en heb ik al een jaar mijn maag “getraind”.
KAN JE GEEN GENOEG KRIJGEN VAN DE PROTEIN FLUFF RECEPTEN? VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM ALS EERSTE OP DE HOOGTE TE ZIJN VAN NIEUWE POSTS OF NEEM EEN KIJKJE OP INSTAGRAM VOOR NOG VEEL MEER VARIATIES!
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: