Sandwich ♡ Grilled egg sandwich

grilled-egg-sandwich | Freud and Fries

Gisteren bevond ik mij ineens in de keuken, ten midden van pan en ander gereedschap (ehh spatel), het was alsof er een wonder geschiedde. Dat zomaar op de doordeweekse avond, terwijl ik normaal vrijwel nooit meer aan zulke activiteiten doe (leve de preps). Het is bizar hoe weinig tijd ik spendeer ik mijn keuken (buiten de koelkast checken op écht-geen-snacks-dan?) voor een food blogger, wat eigenlijk wel verklaart waarom er tegenwoordig zo weinig recepten online komen (die andere real life job vraagt stiekem toch best veel van mijn tijd en energie, I have to admit).

Maar daar stond ik dus, rondjes uit boterhammen te snijden, een ei te bakken en jawel, een tosti te maken. Niet eens iets wat ik direct ging opeten, kun je nagaan, want ik had mijn (geprepte) avondeten allang achter de kiezen. Echter, soms komen ineens van die gedachten in je hoofd oppoppen en kan je niet anders dan… eraan toegeven.

Ja, en soms betekent dat dat je direct onder de douche moet uitstappen en in je nakie een grilled egg sandwich moet maken.

Niet deze keer, though.


Grilled egg sandwich
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 2
Wat heb je nodig
 • 2 boterhammen
 • 2 eieren
 • Kaas naar behoefte (ik gebruikte de geraspte kaas van KEES)
 • 2 plakjes kipfilet
Wat moet je doen
 1. Breng een koekenpan op temperatuur, middelhoog.
 2. Snijd met een glas of zo'n koekjesvorm een cirkel uit het midden van beide boterhammen.
 3. Doe de boterhammen in de koekenpan en breek boven elke (open) cirkel een ei.
 4. Laat de boterhammen met ei bakken tot het ei begint de stollen en draai vervolgens om zodat de andere kant ook kan bakken (ongeveer 5-10 minuten)
 5. Wanneer de eieren gebakken zijn kan je de kaas en de kipfilet toevoegen en de ene op de andere boterham plaatsen.
 6. Bak nog zo'n 5 minuten in de pan tot de kaas gesmolten is.
 7. Eet smakelijk!
Serving size: 1 Calorieën: 220.5 Vetten: 10.5 Koolhydraten: 14.5 Eiwitten: 18.5
Extra
Totaal:
Kcal: 441; v/k/e: 21g, 29g, 37g.

VOLG FREUD AND FRIES (EN MIJ) OOK OP FACEBOOK OF INSTAGRAM!


Dit vind je ook wel lekker…

Low carb avocadobrood

Low carb avocado brood | Freud and Fries

Low carb lijnzaadbroodjes

Low carb lijnzaadbroodjes | Freud and Fries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: