Taart ♡ Oreo vezelrijke kwarktaart

Oreo vezelrijke kwarktaart | Freud and Fries

Gisteren was ik jarig en hoewel ik me er eerst gemakkelijk vanaf wilde maken met gewoon wat hapjes uit de supermarkt bedacht ik me een seconde later dat ik dat natuurlijk niet kan maken als self proclaimed foodblogger. Dus ik legde de vraag voor aan mijn Personal Body Coach en zij noemde natuurlijk meteen de vezelrijke kwarktaart.

Da’s wel leuk, dacht ik, die heb ik vaker gemaakt (namelijk deze met chocolade en kers en zonder gelatine). Maar voor mijn verjaardag moet ‘ie net iets specialer zijn.

En dan komt er Oreo in het spel.

Oreo vezelrijke kwarktaart | Freud and Fries


Oreo vezelrijke kwarktaart
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 8
Wat heb je nodig
Taartbodem
Vulling
  • 20 gram (12 blaadjes) gelatine
  • 5 el water
  • 900 gram magere kwark
  • 65 gram vanille whey (bijvoorbeeld Impact Whey (My Protein) of Whey Perfection (Body en Fitshop))
  • 200 gram cream cheese light
  • 54 gram (de rest van de rol) Oreo
Wat moet je doen
  1. Ontpit de dadels en doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine of maak tot een plakkerig geheel met een staafmixer.
  2. Bedek een taartbodem (24 cm) met bakpapier en verdeel de taartbodem. Druk aan met een vork (of je handen).
  3. Laat de taartbodem opstijven in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
  4. Leg de gelatineblaadjes in een bakje water.
  5. Meng ondertussen de kwark, whey en cream cheese in een blender of keukenmachine.
  6. Knijp de gelatineblaadjes uit en verwarm ze met de vijf eetlepels water in een pannetje op het fornuis zonder te laten koken.
  7. Zodra de blaadjes opgelost zijn kun je de gelatine toevoegen aan de kwark. Meng goed door elkaar.
  8. Voeg ongeveer de helft van de Oreos (meer mag ook als je een grotere verpakking Oreo hebt maar houd in ieder geval drie koekjes over voor de topping) toe aan de vulling. Breek in stukjes en roer er doorheen.
  9. Vul de taartvorm met de vulling.
  10. Pulseer de laatste drie Oreos tot fijne kruimels en verdeel over de taart.
  11. Laat de kwarktaart minimaal drie uur opstijven in de koelkast.
  12. Snijd in acht of twaalf punten en EET SMAKELIJK!
Serving size: 1 Calorieën: 270 Vetten: 8 Koolhydraten: 27 Vezels: 3 Eiwitten: 23
Extra
Cal: 2.156; v/k/e/vez: 61g, 219g, 184g, 26g.

Portie is per ⅛e punt maar als je ze kleiner snijdt zoals ik deed:
Per 1/12e punt:
Cal: 180; v/k/e/vez: 5g, 18g, 15g, 2g.

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


En nog meer taart…

Pistache crumble cheesecake

Pistache crumble cheesecake | Freud and Fries

Strawberry cheesecake

Strawberry cheesecake | Freud and Fries-1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: